Πώς να φτιάξετε λαχταριστή σούπα μινεστρόνε

Load more
Μία από τις πιο νόστιμες (αλλά και εύκολες) σούπες που μπορείτε ν’ απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι η σούπα μινεστρόνε. Είναι πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, έχει λίγες θερμίδες και φυσικά είναι πεντανόστιμη! Εκτός αυτού, είναι το τέλειο «καμουφλάζ» για τα λαχανικά που κρύβονται ανάμεσα στα μακαρόνια για τα πιο «δύσκολα» στο φαγητό παιδιά…

Τι θα χρειαστείτε

3 σκελίδες σκόρδο

2 ματσάκια σέλερι

1 ματσάκι μαϊντανό

1 καρότο

1 λεμόνι

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι σπαράγκια

225 γραμμάρια πράσινα φασόλια

450 γραμμάρια ψιλοκομμένες τομάτες

180 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

Ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)

Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο



Αρχικά, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και το σέλερι. Αφαιρέστε τα κοτσάνια του μαϊντανού και συνεχίστε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι και το καρότο. Με ένα peeler, ξύστε τη φλούδα ενός λεμονιού, χωρίς να φτάσετε στην εσωτερική άσπρη επιφάνειά του και έπειτα κόψτε το σε 4 μεγάλα κομμάτια. Κόψτε τα σπαράγκια σε ίσες λωρίδες και «καθαρίστε» τα πράσινα φασόλια.

Βήμα 2ο



Σε μια κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, και το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο.  Αφήστε τα υλικά να «δέσουν» για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε.

Βήμα 3ο



Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, την τριμμένη φλούδα απ’ το λεμόνι, τις τομάτες και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μίγμα να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. Τότε, μειώστε την ένταση στο μάτι και αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4ο



Σε ένα ξεχωριστό σκεύος με βραστό νερό, προσθέστε τα πράσινα φασόλια για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, «ξεβγάλτε» τα σε κρύο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, ξεφλουδίστε τα και βάλτε τα στην άκρη.

Βήμα 5ο



Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και αφήστε να μαγειρευτούν για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente. Συνεχίστε με τα σπαράγκια, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αφήστε τη σούπα να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά και τα σπαράγκια να πάρουν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα, ενώ ανακατεύετε.

Βήμα 6ο



Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, γαρνίρετε με τον μαϊντανό, τα φασόλια και την παρμεζάνα και η σούπα σας είναι έτοιμη!

Εννοείται ότι μπορείτε να προθέσετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας- αν δεν τρώτε σπαράγκια, για παράδειγμα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κολοκυθάκια.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να καθαρίζετε φασόλια, και οι κονσέρβες του σούπερ μάρκετ θα σας δώσουν το ίδιο, πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Ακόμα και με τα μακαρόνια μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Το κοφτό μακαρονάκι είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά και τα κοχύλια ή τα φιογκάκια είναι επίσης ιδανικές επιλογές για τη σούπα σας!

*Η συνταγή και οι φωτογραφίες προέρχονται από το blueapron.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων