Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό ντομάτες
100 γρ. τυρί φέτα
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 μικρό ματσάκι φρέσκο άνιθο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μπείκιν πάουντερ
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις ντομάτες και με όσο το δυνατόν λιγότερο ζουμί, βάλτε τις μέσα σε ένα μπολ.
Βήμα 2ο
Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι και τα προσθέτετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Ανακατεύετε καλά και, αν δείτε πώς το μίγμα είναι υγρό, προσθέτετε κι άλλο αλεύρι σιγά-σιγά.
Βήμα 3ο
Ζεσταίνετε το λάδι στο 7,5 (με σκάλα από το 1 έως το 9) και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπας μίγμα μέσα. Με το ψήσιμο, οι κεφτέδες θα δέσουν. Αφήστε τους να τηγανιστούν 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να «χρυσαφίσουν».
Βήμα 4ο
Στρώστε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι και απολαύστε τους ντοματοκεφτέδες!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!