Ακόμα και τα καρπούζια διαχωρίζονται σε… φύλα! Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, έχουν μακρόστενο σχήμα και πιο «νερουλή» γεύση. Αντίθετα, τα θηλυκά είναι στρογγυλά και έχουν πολύ γλυκιά γεύση - σας συνιστούμε να τα προτιμήσετε.
2. Ελέγξτε τη «βάση» του
Αν το σημείο που ακουμπούσε το καρπούζι στο χώμα είναι άσπρο, τότε το φρούτο είναι ανώριμο. Αν πάλι έχει έντονο κίτρινο χρώμα, σημαίνει ότι είναι γινωμένο.
3. Προσέξτε τις καφέ κηλίδες
Οι καφέ ιστοί που βλέπετε στο καρπούζι μαρτυρούν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν πάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.
4. Το μέγεθος παίζει ρόλο
Μην επιλέγετε πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά καρπούζια. Η ιδανική επιλογή βρίσκεται κάπου στη μέση, γι’ αυτό προτιμήστε όσα είναι μέτρια σε μέγεθος. Εκτός αυτού, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα το καρπούζι να είναι αρκετά βαρύ συγκριτικά με το μέγεθός του.
5. Μην ξεχάσετε την… ουρά
Αν η ουρά του είναι ξεραμένη, σημαίνει ότι το φρούτο είναι ώριμο και έτοιμο προς κατανάλωση. Το έντονο πράσινο χρώμα, αντίθετα, υποδηλώνει ότι το φρούτο δεν έχει «γίνει» ακόμα.
Πηγή: brightside.me