Απλή συνταγή για λαχταριστά πιροσκί... από τα χεράκια σας

Load more
Σε ποιον καλοφαγά που σέβεται τον εαυτό του δεν αρέσουν οι σφολιάτες και τα σφολιατοειδή; Τα αφράτα πιροσκί, γεμισμένα με νόστιμα λουκανικάκια, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά (και το στομάχι) όλων, επομένως γιατί να μην τα φτιάξετε με τα χεράκια σας; Μπορούμε από προσωπική πείρα να εγγυηθούμε ότι θα εξαφανιστούν!

Τι θα χρειαστείτε

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

120 ml νερό

120 ml γάλα

50 γρ. βούτυρο

1 φακελάκι μαγιά

3 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

35 λουκάνικα κοκτέιλ Φρανκφούρτης

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μέσα στο γάλα και το νερό.

Βήμα 2ο

Μόλις γίνει χλιαρό, το βάζετε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι, έχοντας το σε χαμηλή ταχύτητα (και με το εξάρτημα για τη ζύμη συνδεδεμένο). Τελευταίο, βάλτε το αυγό.

Αν δεν διαθέτετε μίξερ, μπορείτε φυσικά να κάνετε όλη την παραπάνω διαδικασία με το χέρι.

Βήμα 3ο

Μόλις «δέσει» το ζυμάρι, το βγάζετε από το μπολ του μίξερ και το πλάθετε πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.



Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη, βάλτε την σε ένα βουτυρωμένο σκεύος και αφήστε το για, το λιγότερο, μιάμιση ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα για να φουσκώσει.

Βήμα 4ο

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε αρκετό λάδι. Όσο ζεσταίνεται, πλάθετε τα πιροσκί.

Βάλτε μια μικρή μπαλίτσα ζύμη στο χέρι, προσθέστε ένα λουκανικάκι και τυλίξτε το με το ζυμάρι. Αν κολλάει πολύ η ζύμη, λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας.

Βήμα 5ο

Μόλις κάψει το λάδι, πρέπει να χαμηλώσετε σε μέτρια φωτιά και να περιμένετε πέντε λεπτά ακριβώς. Μόλις περάσουν, ξεκινήστε τη διαδικασία τηγανίσματος.

Βάλτε μέσα στο λάδι ένα-ένα τα πιροσκί, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τηγανίστε γυρίζοντάς τα συχνά για να πάρουν χρώμα. Το λάδι πρέπει να είναι τόσο, ώστε να επιπλέουν.

Τηγανίστε για 5-6 λεπτά για να ψηθεί το ζυμάρι από μέσα σε μέτρια φωτιά, ώστε να μην σας βγουν τραγανά έξω και ωμά στο εσωτερικό τους.



Στρώστε μπόλικο χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο, για να απορροφήσει το έξτρα λάδι, βάλτε μέσα τα πιροσκί και σερβίρετε με σαλτσούλες!

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων