Ο σωστός τρόπος για να βράσετε ένα αυγό

Load more

Πόσες φορές έχει τύχει να βράσετε ένα αυγό και να μην το πετύχετε όπως θέλετε; Μην απογοητεύεστε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είστε καλή μαγείρισσα. Απλώς, κάποιες φορές το να βράσεις ένα αυγό είναι πιο δύσκολη δουλειά απ’ ότι φαίνεται. Έτσι, μπορεί το ασπράδι να σας βγει πολύ λασπερό, ο κρόκος πολύ στεγνός και να καταστρέψετε άθελά σας το πρωινό σας. Και ας το παραδεχτούμε, δεν είναι και ο πιο ευχάριστος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αυγό αποτελείται από δύο συστατικά. Έτσι, κανονικά, θα έπρεπε να βράσουμε ξεχωριστά τον κρόκο και το ασπράδι για να πετύχουμε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, η σωστή θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82 βαθμοί κελσίου ενώ για τον κρόκο 77 βαθμοί κελσίου. Πώς, όμως, μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο;

Την απάντηση έρχεται να μας δώσει ο Αμερικάνος σεφ, J. Kenji López-Alt, ο οποίος μετέτρεψε το βράσιμο του αυγού σε… κανονική επιστήμη. Συγκεκριμένα, έβαλε μερικά αυγά σε βραστό νερό για τριάντα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, έριξε μέσα λίγα παγάκια για να μειωθεί η θερμοκρασία, αφήνοντας το νερό να βράσει και πάλι. Ανά τριάντα δευτερόλεπτα, έβγαζε ένα αυγό απ’ το νερό για να δει το αποτέλεσμα του πειράματός του.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πώς είναι το αυγό μετά από ένα, τρία, πέντε κ.ο.κ λεπτά βρασμού. Θα σας συνιστούσαμε να την εκτυπώσετε και να την κολλήσετε στο ψυγείο σας για να είστε πάντα σίγουρη για το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε!

Πηγή: brigthside.me

 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων