Τι θα χρειαστείτε
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
3 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 χοιρινές μπριζόλες
Αλατι/ Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.
Βήμα 2ο
Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 3ο
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.
Βήμα 4ο
Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.
Βήμα 5ο
Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.
Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!