Ραφαήλ: Είναι ένας από τους Αρχαγγέλους της Χριστιανικής Θρησκείας και στα εβραϊκά σημαίνει «ο θεός θεραπεύει».
Έκτωρ: Ο Έκτορας ήταν γιος του Πριάμου και της Εκάβης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ιλιάδας και αρχηγός των Τρώων και των συμμάχων τους κατά την υπεράσπιση της Τροίας.
Νηρέας: Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Νηρέας ήταν μια θαλάσσια θεότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες ποιητές τον παρουσίαζαν ως μειλίχιο και αξιαγάπητο γέροντα, που κατείχε το χάρισμα της μαντικής.
Ιάσων: Αυτός που θεραπεύει. Το όνομα «βγαίνει» από τη λέξη ίαση, που σημαίνει θεραπεία και, ταυτόχρονα, είναι –για την ελληνική μυθολογία- αυτός που ηγήθηκε της Αργοναυτικής εκστρατείας.
Μάξιμος: Maximus στα λατινικά είναι ο υπερθετικός βαθμός του επιθέτου magnus, που σημαίνει «μεγάλος». Ο Μάξιμος, λοιπόν, είναι ο μέγιστος –ο μέγιστος στα μάτια σας, η μέγιστη αγάπη σας.
Δομένικος: Το όνομα αυτό δεν έχει ελληνική ρίζα -προέρχεται από το μεσαιωνικό Domenicus και σημαίνει «αυτός που είναι ταγμένος στον Κύριο».
Ίων: Οι Ίωνες ήταν ένα από τα τέσσερα αρχαία ελληνικά φύλα (μαζί με τους Αχαιούς, τους Αιολείς και τους Δωριείς). Γενάρχης των Ιώνων ήταν ένας από τους γιους του Απόλλωνα –ο Ίωνας. Ένα όνομα… ηγετικό, για αγόρια που είναι γεννημένα πρωτοπόροι.
Θεοφύλακτος: Το μικρό, εύθραυστο αγόρι που φέρατε στον κόσμο μπορεί να φέρει όνομα Θεοφύλακτος, που σημαίνει αυτός που φυλάγεται από τον Θεό.
Όνειρος: Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως ο Όνειρος ή οι Όνειροι ήταν θεότητες-προσωποποιήσεις των ονείρων, άγγελοι του Δία που στέλνονταν στους ανθρώπους για να τους προειδοποιήσουν, να τους συμβουλεύσουν ή να τους ενημερώσουν για τα μελλούμενα. Δεν είναι κι άσχημο να έχεις το όνομα της προσωποποίησης των ονείρων –τι λέτε;
Διήφοβος: Ο Διήφοβος, ήταν γιος του Πρίαμου και της Εκάβης, αδερφός του Έκτορα και ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της Τροίας. Το σπάνιο, εύηχο όνομά του έχει δώσει σε ένα βότανο και σε έναν αστεροειδή –γιατί όχι και στον γιο σας;
Κρίτων: Όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, το όνομα Κρίτων προέρχεται από το ρήμα «κρίνω» και, άρα, σημαίνει αυτός που σκέφτεται κριτικά, τον ευφυή. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα ομώνυμο έργο των πλατωνικών διαλόγων, όπου ο Σωκράτης και ο Κρίτων συζητούν για την καταδίκη και την ενδεχόμενη απόδραση του Σωκράτη από τη φυλακή.
Δαβίδ: Δαβίδ στα εβραϊκά σημαίνει «αγαπητός». Ήταν ο δεύτερος βασιλιάς της Ιουδαϊκής δυναστείας στην Ιερουσαλήμ και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες βιβλικές προσωπικότητες.
Φαίδων: Μπορεί να μην είναι πια τόσο σπάνιο όσο παλιότερα, είναι όμως ένα όνομα γλυκό και εύηχο που ίσως ταιριάζει στο δικό σας μικρό αγόρι. Προέρχεται από το αρχαιοελληνικό επίθετο «φαιδρός», που (πριν πάρει τη σημασία του γελοίου) σήμαινε «λαμπερός» και «φωτεινός».