Τι θα χρειαστείτε
Ένα μεγάλο στἠθος κοτόπουλο
250 γρ. μακαρὀνια (1/4 της συσκευασίας)
200 γρ. κρέμα γάλακτος light
3 πιπεριές πολύχρωμες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τριμμένο τυρί της επιλογής σας
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αντιθέτως, κόψτε τις πιπεριές σε πιο χοντρά κομμάτια για να είναι πιο εύκολο να τις απολαύσετε στη μακαρονάδα σας!
Βήμα 2ο
Βάλτε τα σε ένα μικρό τηγάνι και σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3ο
Σε αυτό το σημείο βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σε ελαφρώς αλατισμένο νερό!
Tip: Όπως τα κρατάτε μαζεμένα, στρίψτε τα ελαφρώς και τοποθετήστε τα στην μέση της κατσαρόλας. Με αυτον τον τρόπο δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους στο βράσιμο!
Βήμα 4ο
Μόλις σοταριστούν στο τηγάνι τα υλικά, χαμηλώστε την ένταση και αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Δυναμώστε πάλι την φωτιά, προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε το καλά ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5ο
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τυρί κρέμα, χαμηλώστε για άλλη μια φορά την φωτιά στο 2 (με ένταση το 1 έως το 9), ανακατέψτε το καλά και αφήστε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Βήμα 6ο
Στραγγίστε τα μακαρόνια σας και προσθέστε τα μέσα στο τηγάνι έτσι, ώστε να αναμειχθούν καλά.
Βήμα 7ο
Σερβίρετε με τριμμένο τυρί και μαύρο πιπέρι!
Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!