Στα λεγόμενα «κόκκινα» κρέατα περιλαμβάνονται το χοιρινό, το βοδινό, το μοσχαρίσιο, το αρνίσιο, το κατσικίσιο και το κρέας του αλόγου. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι το γεγονός πως τα αλλαντικά το κόκκινο κρέας βρίσκονται στην ίδια λίστα με τον καπνό και τον αμίαντο, δεν σημαίνει πως είναι το ίδιο επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας, Κρίστοφερ Γουάιλντ: "Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία, για περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος".
Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Υγείας βασίστηκαν σε περισσότερες από 800 μελέτες για το επεξεργασμένο κρέας, όπως είναι τα αλλαντικά, και για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο καρκίνος του εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη είναι πολύ πιθανόν να συνδέεται με την πλούσια διατροφή σε αλλαντικά.
Γι' αυτό, περιορίστε την καθημερινή κατανάλωση αλλαντικών και κόκκινου κρέατος, προστατεύοντας εσάς και την οικογένειά σας.
Πηγή: euro2day.gr