Συνταγή για σουβλάκια κουτόπουλο που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Load more
Όταν το φιλέτο κοτόπουλο συναντά το μπέικον και τα ψημένα λαχανικά, η τελειότητα έχει σχεδόν επιτευχθεί. Σχεδόν; Ναι, σχεδόν. Γιατί, σ' αυτόν τον αγαπημένο συνδυασμό έρχονται να προστεθούν δύο λεπτομέρειες που έκαναν ρίγη λιγούρας να συνταράξουν την αίθουσα σύνταξης: μυρωδάτα κομμάτια εξωτικού ανανά και μια γλυκιά Χαβανέζικη σος-αμαρτία. Δείτε την αναλυτική συνταγή και θα πειστείτε, ότι σήμερα πρέπει να ανάψετε το γκριλ ή τη σχάρα σας και να ψήσετε τα νοστιμότερα καλαμάκια -ή, για να ενώσουμε τους καλοφαγάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας: σουβλάκια- κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Τι θα χρειαστείτε

Για τα σουβλάκια:

2 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

1 ανανά, κομμένο σε κύβους των 4 εκατοστών

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους των 4 εκατοστών

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

12 παχιές φέτες μπέικον

Λίγο λάδι

6 ξυλάκια, για να περάσετε τα σουβλάκα

Για τη σάλτσα:

1 ½ φλ. χυμό ανανά

1 1.2 κ. σ. καλαμποκάλευρο

½ φλ. καστανή ζάχαρη

2 κ. σ. σος σόγιας

½ κ. γλ. αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

1. Για να φτιάξετε τη Χαβανέζικη σος, ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μέτριου μεγέθους κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. «Κατεβάστε» το σκεύος απ’ τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, μέχρι να ετοιμαστούν τα καλαμάκια. 

2. Κόψτε το κοτόπουλο, τον ανανά, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ισομεγέθη κυβάκια. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια, βουτήξτε τα στο νερό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν τη χρήση ή συμβουλευτείτε τις οδηγίες στη συσκευασία για να μην καούν στο ψήσιμο.

3. Σε ένα καλαμάκι, περάστε πρώτα μία φέτα μπέικον, έπειτα ένα κομματάκι κοτόπουλο, ένα ανανά και, τέλος, μία «λωρίδα» πιπεριάς και μία κρεμμυδιού.

4. Το ζητούμενο σ' αυτή τη συνταγή, είναι να τυλιχτεί κάθε σχεδόν κομμάτι στο καλαμάκι από το μπέικον. Επομένως, περάστε το πρώτο στο καλαμάκι χωρίς να το τυλίξετε σε ρολό και, στη συνέχεια σχηματίστε λαχταριστά «κυματάκια» τυλίγοντας τη φέτα μπέικον γύρω απ' το κοτόπουλο, τον ανανά και τα λαχανικά. Για κάθε ξυλάκι, θα χρειαστούν δύο φέτες μπέικον.

Το τελικό αποτέλεσμα, πρέπει να είναι κάπως έτσι:  

5. Πριν βάλετε τα καλαμάκια στη φωτιά, λαδώστε κάθε πλευρά τους με ελαιόλαδο.

6. Αν τα ψήσετε στη σχάρα (είτε με κάρβουνα, είτε με γκάζι, είτε ηλεκτρική) τότε δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε χρησιμοποιώντας το γκριλ του φούρνου για 20-25 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τα γυρίζετε τακτικά. 

7. Βουτήξτε το κοτομπέικον στην γλυκιά, εξωτική σος και -δεν υπάρχουν περαιτέρω συμβουλες- απολαύστε.

Πηγή: tablespoon.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων