5 «τεμπέλικες» συνταγές

Load more
Τα μπελαλίδικα φαγητά είναι και τα πιο νόστιμα. Πού χρόνος, όμως, για μουσακά; Δεν χρειάζεται! Δείτε πώς θα φτιάξετε 5 «δύσκολα» φαγητά χωρίς να περάσετε όλη τη μέρα στην κουζίνα.

Ο μουσακάς της τεμπέλας

Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Χρόνος ψησίματος: 30’

Τι θα χρειαστείτε
5 πατάτες
4 μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
300 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Τι θα κάνετε: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο νερό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 κ.σ. λάδι, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμος, τρίβουμε μέσα τη φέτα. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί. Στρώνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες (περ. 1 εκατοστό πάχος). Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις στρώνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου μισή ώρα (ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε πάνω το μίγμα του κιμά. Στην ίδια κατσαρόλα (αφού την ξεπλύνουμε λίγο βέβαια) ετοιμάζουμε την «έτοιμη» μπεσαμέλ, προσθέτοντας λίγο παραπάνω γάλα από αυτό που γράφει η συνταγή. Την απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε το μουσακά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.
(συνταγή-παραλλαγή από sintagespareas)

Σουφλέ του τοστ

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 50’

Τι θα χρειαστείτε
8 φέτες ψωμί του τοστ
200 γρ. γραβιέρα
150 γρ. ζαμπόν
4 αυγά
1½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι μουστάρδα 
½ κουταλάκι πάπρικα

Τι θα κάνετε: Tρίβουμε τη γραβιέρα και κόβουμε το ζαμπόν σε φετάκια. Aφαιρούμε από το ψωμί την κόρα. Bάζουμε σε ταψάκι τις 4 φέτες του ψωμιού. Tις πασπαλίζουμε με το τυρί και στρώνουμε από πάνω το ζαμπόν. Kαλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Διαλύουμε τη μουστάρδα στο γάλα και το περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Xτυπάμε τα αυγά με πιρούνι και τα ρίχνουμε και αυτά πάνω από το ψωμί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Aφήνουμε το σουφλέ μία ώρα στο ψυγείο και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
(συνταγή από vita)

Η σβέλτη τυρόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 45’

Τι θα χρειαστείτε
Για τη βάση
1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 γιαούρτι αγελάδας
Αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι

Για τη στρώση
2 φλιτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
Ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
3-4 αβγά

Τι θα κάνετε: Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση. Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ περίπου. Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια. Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί. Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160 βαθμούς Κελσίου με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτάξετε να έχει πάρει πάρει χρώμα από πάνω.
(συνταγή από greekcook)

Πάπια πορτοκάλι, άρωμα και ζάλη

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 90’

Τι θα χρειαστείτε
1 πάπια (2 κιλά περίπου)
3 πορτοκάλια
2 μήλα
½ φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
10 γρ. βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θυμάρι ξερό
1 φύλλο δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
1½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας ή σκετό νερό
Λίγο κορν φλάουερ

Τι θα κάνετε: Πλύνετε και καθαρίστε την πάπια. Πασπαλίστε την εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και τα μήλα και κόψτε τα σε κομματάκια. Μαζί με το φύλλο δάφνης παραγεμίστε την πάπια με τα κομμάτια των φρούτων. Τοποθετήστε την πάπια με το στήθος προς τα κάτω σε ένα ταψί και από πάνω της σκορπίστε το βούτυρο σε κομματάκια. Ψήστε την στους 180oC για περίπου 1 ½ ώρα. Στα μισά του χρόνου προσθέστε μέρος από το ζωμό και το κρασί.  Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, γυρίστε την πάπια και αφήστε την για λίγο να ξεροψηθεί, περιχύνοντάς την κατά διαστήματα με το ζωμό που υπάρχει στο ταψί. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βάλτε το ζωμό από το ταψί σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το υπόλοιπο κρασί, το ζωμό και το χυμό πορτοκάλι. Δέστε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουερ.
(συνταγή από yumm)

Μεθυσμένο χταπόδι

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’

Τι θα χρειαστείτε
1 χταπόδι (3 κιλά περίπου)
250 γρ. κρασί λευκό
250 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
125 γρ. λάδι
Πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, πιπεριά, σέλινο, ρίγανη, δάφνη

Τι θα κάνετε: Βγάζουμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε καλά. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με καπάκι και προσθέτουμε όλα τα αρώματα και το κρασί. Σιγοβράζουμε το χταπόδι με το νερό που αφήνει μέχρι να βράσει καλά. Βγάζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Σουρώνουμε τη σάλτσα του σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ντομάτες και το λάδι και βράζουμε για 10-15'. Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και βράζουμε άλλα 5-8'.
(συνταγή από sintagespareas) 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων