Υλικά
1½ φλ. νερό
¼ φλ. φρέσκο βασιλικό
1 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
4 φράουλες, πλυμένες
1 κ.γλ. λεμόνι
½ φλ. πάγο
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά στο blender ή το multi και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χύστε σε ποτήρια το ρόφημα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φράουλας. Προσθέστε λίγο ακόμη πάγο και μερικά φύλλα βασιλικού.
Παγωμένο χαμομήλι με χυμό μήλο και μέντα
Υλικά
750 γρ. χαμομήλι
350 γρ. φρέσκο χυμό μήλο
Λίγα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Βράστε 750 γραμμάρια χαμομήλι και παγώστε το –αφήστε το για λίγη ώρα στην κατάψυξη ή βάλτε το σε μια μεγάλη κανάτα με πολύ πάγο και ανακατέψτε μέχρι να παγώσει.
Προσθέστε στο χαμομήλι τον φρέσκο χυμό μήλο και λίγο πάγο και ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει. Αν δεν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να βάλετε συσκευασμένο χυμό αλλά, σ’ αυτή την περίπτωση, το ρόφημά σας θα προκύψει λιγότερο… light.
Σερβίρετε με φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού.
Παγωμένο μαύρο τσάι με χυμό από νεκταρίνια
Υλικά
4 φακελάκια μαύρο τσάι
6 φλ. νερό
5 νεκταρίνια ή ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.γλ. μέλι
5-10 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Φτιάξτε το μαύρο τσάι και όσο είναι ακόμη ζεστό. χύστε το σε μια κανάτα και διαλύστε το μέλι. Γεμίστε με πάγο την κανάτα και ανακατέψτε μέχρι το τσάι να παγώσει.
Βάλτε στον αποχυμωτή τα 4 από τα 5 νεκταρίνια (ή ροδάκινα) και ρίξτε το χυμό τους στο τσάι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για λίγο να "δέσει".
Σερβίρετε με φύλλα βασιλικού και λεπτές φέτες από φρέσκα νεκταρίνια.