Πώς να φτιάξετε γύρο χοιρινό στο σπίτι

Load more
Το σουβλάκι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατροφής του μέσου Έλληνα. Μπορείτε να κάνετε τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του πατροπαράδοτου εδέσματος ευτυχείς, φτιάχνοντας σουβλάκια με γύρο χοιρινό στο σπίτι, εύκολα και υγιεινά! Με πολύ απλά υλικά και ακόμη απλούστερη διαδικασία, το όνειρο κάθε παιδιού γίνεται πραγματικότητα: στην ερώτηση "Μαμά, μπορούμε να φάμε σουβλάκια;", η απάντηση είναι θετική.

(Φωτογραφία: myplate.gr)

Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για 4 μερίδες.

Συνταγή για γύρο χοιρινό 

Υλικά

500 γρ. χοιρινές πανσέτες, χωρίς κόκαλο

1 κρεμμύδι, περασμένο απ’ το multi

1 σκελίδα σκόρδο, περασμένη απ’ το multi

1 κ. γλ. ρίγανη

1 κ. γλ. ξερό θυμάρι

1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. μουστάρδα

100 ml λευκό ξίδι ή λευκό κρασί

2 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Aφού περάσετε απ’ το multi το κρεμμύδι και το σκόρδο, χτυπήστε καλά τις πανσέτες ώστε να λεπτύνουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τις σε πολύ λεπτές λωρίδες (αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε το πάχος τους να μην ξεπερνάει το ένα εκατοστό).

Βάλτε τις κομμένες πανσέτες σε ένα βαθύ μπολ. Αλείψτε τις λωρίδες με το λιωμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το ξίδι ή το κρασί και, στη συνέχεια, πασπαλίστε τις με τη ρίγανη, το θυμάρι και τη γλυκιά πάπρικα. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά, σκεπάστε με μια μεμβράνη το μπολ και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.

Tip: Ο καλύτερος φίλος της μαρινάδας είναι ο χρόνος. Ιδανικά, βάλτε το μαριναρισμένο κρέας στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βράδυ.

Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 200 βαθμούς. Ψήστε στο γκριλ, για 20-25 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου μέχρι τα κομμάτια κρέατος να ροδίσουν, προσέχοντας μη στεγνώσουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τηγανίσετε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι

Για το σερβίρισμα

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ψήστε πίτες με λίγο λαδάκι στην τοστιέρα σας, κόψτε σε λεπτές φέτες μερικές ντομάτες και λίγο κρεμμύδι, ψιλοκόψτε λίγο φρέσκο μαϊντανό και -αν το μεράκι σας περισσεύει- τηγανίστε μερικές πατάτες!

Μπορείτε να φτιάξετε τζατζίκι ή να συνοδεύσετε το γύρο με σκέτο γιαούρτι ή μουστάρδα. Τυλίξτε σε λαδόκολα και, ναι, ήρθε η ώρα που μπορείτε να το πείτε χωρίς τύψεις: Πάλι σουβλάκια θα φάτε!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων