2. Χρήση μετρητών και όχι κάρτας. Κρατήστε τις κάρτες σας στο σπίτι και βγείτε για ψώνια με μετρητά. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην παρασυρθείτε.
3. Αγοράστε μόνο ό, τι πραγματικά χρειάζεστε. Οι περισσότεροι από μας κάνουν παρορμητικά ψώνια και τις περισσότερες φορές αγοράζουν πράγματα που δεν τους είναι απαραίτητα. Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα ψώνια τους ηρεμούν. Αν θέλετε να ηρεμήσετε, κάντε ποδήλατο, γιατί αν το παρατραβήξετε η ζωή σας θα γίνει «ποδήλατο».
4. Παρακολουθήστε τα έξοδά σας. Μερικές φορές, θα σας χρεώσουν με λανθασμένο ποσό. Πόσες φορές δεν έχει τύχει με τους λογαριασμούς των εστιατορίων; Και αυτή είναι η καλή περίπτωση. Ακόμα και η εφορία κάνει «λάθη». Για το λόγο αυτό ο έλεγχος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος: ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ.
5. Ελέγξτε τα δάνειά σας σε ετήσια βάση. Αποκτήστε τη συνήθεια να ελέγχετε τις πιστώσεις σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν λάθη ή ανακρίβειες. Εάν παρατηρείτε κάτι λάθος, μπορείτε πάντα να ζητήσετε διόρθωση.
Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι είστε έξυπνος αγοραστής, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνετε κάποιες λανθασμένες επιλογές. Για παράδειγμα, δεν αξιοποιείτε τα εκπτωτικά κουπόνια. Σήμερα, εκπτωτικά κουπόνια είναι διαθέσιμα για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τόσο από τα καταστήματα (σούπερ μάρκετ και μεμονωμένες επιχειρήσεις), όσο και απευθείας από τις βιομηχανίες και τις εισαγωγικές εταιρίες που διαθέτουν τα προϊόντα τους. Αν είστε συχνός αγοραστής ορισμένων προϊόντων, αξίζει πιθανώς να ελέγξετε αν υπάρχουν προσφορές εκπτωτικών κουπονιών.
Έχετε, επίσης, αναρωτηθεί αν εκμεταλλεύεστε τη μάχη των προσφορών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σουπερ μάρκετ; Οι προσφορές που αγγίζουν πρωτοφανή επίπεδα (30%, 40% ακόμη και 50%), δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα είδη, αλλά αφορούν ολοένα και περισσότερες κατηγορίες.
Πηγή: Premium.paratiritis.gr