Υλικά:
½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας σας
2 κ. σ. νερό
1 ½ φλιτζάνι γάλα
2 Οreo τριμμένα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μπρίκι βάλτε το νερό και τη σοκολάτα και αφήστε την να λιώσει ανακατεύοντας συχνά.
Όταν λιώσει, προσθέστε το γάλα.
Τρίψτε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα ή, αν το προτιμάτε, κόψτε τα με ένα καλό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
Προσθέστε τα Oreo στο μπρίκι, ανακατέψτε και κατεβάστε απ’ τη φωτιά.
Ζεστή σοκολάτα με τζίντζερ και κανέλα
Υλικά:
3 κούπες φρέσκο γάλα
1/4 κούπα μελάσα
1 1/4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 170 γραμμάρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ρίξτε όλα τα υλικά εκτός της βανίλιας σε ένα μπρίκι ή κατσορολάκι, βάλτε το σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε το ανακάτεμα ελαφρά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ζεστό.
Αφού βγάλετε το μπρίκι από τη φωτιά, προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
Zεστή σοκολάτα με καραμέλα και… αλάτι
Υλικά:
1 ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
4 ½ φλιτζάνια γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
50 γρ. σοκολάτα υγείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Αρκετό αλάτι
Προαιρετικά: Σαντιγύ και σιρόπι καραμέλας για την γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Διαλύστε τη ζάχαρη στον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά με ένα κουταλάκι.
Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Ρίξτε τη λιωμένη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σφίξει και να χρυσίσει.
Προσθέστε στην καραμέλα το γάλα, αργά-αργά ανακατεύοντας. Έπειτα από λίγο, το μείγμα σας θα γίνει ομοιογενές. Κατεβάστε το σκεύος απ’ τη φωτιά πριν το γάλα βράσει.
Αφού έχετε κατεβάσει από τη φωτιά, βάλτε στο κατσαρολάκι όλη τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ρίξτε όσο αλάτι επιθυμείτε και ανακατέψτε ξανά.
Ζεστή Σοκολάτα των Αζτέκων
Υλικά:
6 φλιτζάνια γάλα
650 γρ. σοκολάτα υγείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια.
¼ κ.γλ. κανέλα τριμμένη
Ελάχιστο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε τη σοκολάτα υγείας.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αφού κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε την κανέλα και το καγιέν και ανακατέψτε.
Ζεστή σοκολάτα με Nutella ή Μerenda
Υλικά:
Για κάθε μία κούπα γάλα, χρειάζεστε δύο κουταλιές του γλυκού σοκολάτα.
Εκτέλεση:
Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Πριν βράσει, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Μπορείτε να προσθέσετε γαρνιτούρα από σαντιγί, σιρόπι, χρωματιστή τρούφα ή μικρά marshmallows για να δώσετε... επαγγελματική εμφάνιση στη σοκολάτα σας!