Τα τρόφιμα που ΔΕΝ πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο!

Load more

Το ψυγείο είναι κατά κανόνα απαραίτητο όταν θέλουμε να αποθηκεύσουμε φαγητό. Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που δεν "κάνει" να τα βάζουμε στο ψυγείο, για συγκεκριμένους λόγους. Δείτε την μαγική λίστα και αποφύγετε λάθη που μπορεί να σας κοστίσουν σε θέματα διατροφής και υγείας.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια είναι σωστό να αποθηκεύονται μέσα στην σακούλα τους στο ντουλάπι (ή σε κάποια συσκευασία που "αερίζεται"). Να τα κρατάτε μακριά από τις πατάτες, μιας και μπορούν να σαπίσουν πιο εύκολα. 

Πεπόνια

Αν θέλετε την καλύτερη δυνατή γεύση από τα πεπόνια, μην τα βάζετε στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία δωματίου θα διατηρηθούν καλύτερα. Μέσα στο ψυγείο, ύστερα από 3-4 μέρες, η γεύση τους θα αλλοιωθεί. 

Αβοκάντο

Διατηρήστε το αβοκάντο έξω από το ψυγείο μέχρι να ωριμάσει. Μόλις ωριμάσει μπορεί να μπει στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες και πάντα ολόκληρο (όχι σε κομμάτια) για να μη μαυρίσει.

Πατάτες

Αποθηκεύονται σε στεγνό, σκοτεινό μέρος, κατά προτίμηση σε μια χάρτινη (και όχι πλαστική) σακούλα. Αν τις βάλετε στο ψυγείο θα χάσουν την γεύση τους και θα μουχλιάσουν πολύ πιο γρήγορα. 

Καφές

Όταν ο καφές αποθηκεύεται στο ψυγείο, χάνει την γεύση του! Είναι καλύτερο να διατηρείται σε καλά κλεισμένο σακουλάκι μέσα σε ένα ντουλάπι. 

Μέλι

Αν βάλετε το μέλι στο ψυγείο θα αρχίσει να σκληραίνει και σε λίγες εβδομάδες δεν θα μπορείτε να το καταναλώσετε. Το διατηρείτε, λοιπόν, σε βάζο σε ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου. 

Ντομάτες

Αν βάλετε τις ντομάτες στο ψυγείο θα αλλοιωθεί η σύστασή τους, ενώ μπορεί και να παγώσουν τόσο που να μην τρώγονται. Είναι καλύτερο να τις έχετε αποθηκευμένες σε ένα ντουλάπι μέσα σε χάρτινες σακούλες. 

Μπανάνες

Μπορείτε να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο μόνο όταν έχουν ωριμάσει αρκετά. Τότε μπορούν να διατηρηθούν για μερικές μέρες σε χάρτινη, πάντα, σακούλα.

Ψωμί

Το ψυγείο ξεραίνει το ψωμί πολύ γρήγορα. Κρατήστε αυτό που θα φάτε για 4 μέρες μέσα σε ένα ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου, και βάλτε το υπόλοιπο ψωμί στην κατάψυξη για τα επόμενα μπιφτέκια σας! 

Καυτερή σάλτσα

Καυτερές σάλτσες, όπως το ταμπάσκο, μπορούν να διατηρηθούν στο ντουλάπι μέχρι και τρία χρόνια. Κρατήστε τις μακριά από το ψυγείο!

Σκόρδο

Το σκόρδο αντέχει σε ντουλάπι για περίπου δύο μήνες. Αν το βάλετε στο ψυγείο θα μειώσετε την γεύση του και θα το κάνετε να μουχλιάσει γρήγορα. Μόλις κόψετε ένα "κεφάλι" καταναλώστε το μέσα σε 10 μέρες. 

Συγκεκριμένα φρούτα

Κάποια φρούτα όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, τα βατόμουρα, τα αχλάδια και τα νεκταρίνια δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσουν. Διαφορετικά, θα αλλοιωθεί η γεύση και η σύστασή τους.
Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων