Τι θα χρειαστείτε:
Φέτες ψωμιού του τοστ
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Μαγιονέζα
1 καρότο τριμμένο
Λίγο μαρούλι τριμμένο
Μερικές σταγόνες λεμόνι
Λίγο αλατοπίπερο
Τι θα κάνετε:
Αναμείξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, στις αναλογίες που επιθυμείτε, ανάλογα με τις γεύσεις των παιδιών και απλώστε το μείγμα στο ψωμί του τοστ.
Για να δημιουργήσετε το σχήμα ψαριού της φωτογραφίας θα χρειαστείτε δύο μεγάλα κουπ-πατ: Ένα σε σχήμα καρδιάς, για την ουρά, και ένα στρογγυλό για το μπροστινό μέρος. Με μία κόκκινη πιπεριά, ένα μπιζέλι και λίγο καρότο θα φτιάξετε το στόμα και το μάτι του ψαριού.
Μπέργκερ με φιλέτο ψαριού
Τι θα χρειαστείτε (για 4 σάντουιτς):
340 γρ. φρέσκο φιλέτο ψαριού (π.χ. από μπακαλιάρο ή σφυρίδα)
¾ της κούπας αλεύρι
¾ της κούπας σταρένια κράκερς τριμμένα στο μπλέντερ
½ κούπα βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών
1 κ.σ. φρέσκο λεπτοκομμένο μαϊντανό
1 ½ κ.σ. σπορέλαιο
½ κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 ψωμάκια για σάντουιτς
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φύλλα μαρουλιού
1 κ.γ. μαγιονέζα για κάθε σάντουιτς
Τι θα κάνετε:
Κόψτε τα φιλέτα σε τέσσερα τετράγωνα, διαστάσεων περίπου 8 εκ. το κάθε ένα, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε το αλεύρι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ το βουτυρόγαλα και σε ένα τρίτο αναμείξτε καλά τα κράκερ, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τον φρέσκο μαϊντανό. Βουτάτε ένα-ένα το κάθε φιλέτο στο αλεύρι, μετά στο βουτυρόγαλα και τέλος στο μείγμα με τα κράκερ. Αφήστε τα παναρισμένα φιλέτα στην άκρη και ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο σπορέλαιο, σε μέτρια φωτιά.
Όταν το λάδι ζεσταθεί απλώστε στο τηγάνι τα φιλετάκια ψαριού και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα (περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά). Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κάθε φιλέτο στο ψωμί του σάντουιτς με μία κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα από κάτω, μία φέτα τυρί τσένταρ από πάνω και ένα φύλλο μαρουλιού.
Φακελάκια με μπιφτέκι
Τι θα χρειαστείτε:
Μοσχαρίσια μπιφτεκάκια που θα έχετε ήδη φτιάξει
Πίτες κομμένες στη μέση ώστε να σχηματίζουν «φακελάκια»
Μερικά φύλλα μαρουλιού
Ντομάτα λεπτοκομμένη σε ροδέλες
Λίγο τζατζίκι
Τι θα κάνετε:
Γεμίστε τις μισές πιτούλες-φακελάκια με ένα μικρό μπιφτέκι την κάθε μία, λίγο τζατζίκι, μία ροδέλα ντομάτας και ένα φύλο μαρουλιού και προσφέρετε τα σαντουιτσάκια αυτά στα παιδιά είτε για βραδινό είτε ως σνακ σε παιδικό πάρτυ!
Ρολάκια τάκος
Τι θα χρειαστείτε:
Κιμά που έχετε ήδη μαγειρέψει για μακαρόνια με κιμά
Λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα
Τορτίγιες από αλεύρι
Τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι-πιπέρι-λίγη πάπρικα
Τι θα κάνετε:
Ο κιμάς είναι ήδη έτοιμος –αρκεί να είναι ζεστός. Άρα το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τον απλώσετε πάνω σε μία τορτίγια (ή περισσότερες, ανάλογα με το πόσα παιδιά θα φάνε). Συμπληρώστε με λίγα κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, αλατοπίπερο και λίγη πάπρικα, και μισή χούφτα τριμμένο τυρί τσένταρ. Τυλίξτε την τορτίγια σε ρολό και βάλτε την στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Wrap με ψητό κοτόπουλο
Τι θα χρειαστείτε:
Κομμάτια από ψητό κοτόπουλο που έχει περισσέψει
Αραβικές πίτες
Λιαστές ντομάτες σε βάζο με ελαιόλαδο
1 αγγούρι λεπτοτριμμένο
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, λεπτοτριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Τι θα κάνετε:
Βάλτε μερικές λιαστές ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο σε μπλέντερ και «λιώστε» τις καλά. Απλώστε όση από αυτή την πάστα θέλετε σε αραβικές πίτες. Ξεψαχνίστε το κοτόπουλο και προσθέστε το από πάνω. Συνεχίστε με το αγγούρι και τη μοτσαρέλα. Διπλώστε το wrap και... είναι έτοιμο για να το απολαύσουν τα παιδιά!
Πηγή: Spoonfull