Λαχανικά από την ελληνική γη, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν!
Ο Μπάρμπα Στάθης καλλιεργεί με αγάπη και σεβασμό στην ελληνική γη, για περισσότερα από 40 χρόνια. Ο χρόνος είναι εχθρός της φρεσκάδας. Για τον Μπάρμπα Στάθη κάθε στιγμή μετρά! Συλλέγει τα λαχανικά του την ιδανική στιγμή της ωρίμανσης και τα καταψύχει μέσα σε δύο ώρες από τη συγκομιδή. Η κατάψυξη είναι μια απαλή και φυσική διαδικασία, η μόνη που σφραγίζει και διατηρεί στο έπακρο τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και το διατροφικό πλούτο των λαχανικών. Μόνο ο Μπάρμπα Στάθης μπορεί να εγγυηθεί ότι προσφέρει στην ελληνική οικογένεια, κάθε ημέρα του χρόνου, ασφαλή και νόστιμα λαχανικά για το βασικό της γεύμα. Λαχανικά από την ελληνική γη, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν!
Έλεγχος και φροντίδα από τη σπορά ως τη συσκευασία
Ο Μπάρμπα Στάθης καλλιεργεί τα λαχανικά του σύμφωνα με τις αρχές και τα διδάγματα της εύφορης και σοφής ελληνικής γης. Η αγάπη, το μεράκι, η βαθιά επιστημονική γνώση και η εφαρμογή ενός συστήματος Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης συνοδεύουν τα λαχανικά του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους. Ο Μπάρμπα Στάθης ελέγχει πλήρως τη σπορά, την άρδευση, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία και τη συγκομιδή των λαχανικών του και συνεργάζεται καθημερινά με επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, σε περιοχές με βέλτιστο κλίμα και εύφορα αγροτεμάχια, με στόχο την παραγωγή ασφαλών και υγιεινών αγροτικών προϊόντων. Τα παρακάτω πιστοποιούν το «Εγγυημένο προϊόν Μπάρμπα Στάθη»:
• Ποιότητα και ασφάλεια
• Διατήρηση των βιταμινών των λαχανικών
• Χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων
• Χωρίς συντηρητικά
• Με σεβασμό στο περιβάλλον
Κατάψυξη: Απαλή και φυσική μέθοδος συντήρησης
Τα λαχανικά, μετά από προσεκτική διαλογή, μεθοδικό πλύσιμο, στιγμιαίο ζεμάτισμα ώστε να αδρανοποιηθούν τα ένζυμα που προκαλούν αλλοιώσεις, και εντός δύο ωρών από τη συγκομιδή τους, περνούν από την πιο φυσική και απαλή διαδικασία, αυτή της «απότομης κατάψυξης» ή αλλιώς IQF (Ιnstant Quick Freeze). Πρόκειται ουσιαστικά για το αυτόματο πάγωμα ολόκληρου του καρπού στην ιδανική του στιγμή και αποτελεί τον μόνο τρόπο να σφραγιστεί και να διατηρηθεί αναλλοίωτη όλη η φρεσκάδα, η θρεπτικότητα και η γεύση των λαχανικών.
Φρεσκάδα και διατήρηση βιταμινών
Διετής έρευνα για τη διατροφική ποιότητα των καταψυγμένων λαχανικών σε σχέση με τα νωπά, του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων, της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατά το 2011 και 2012, πιστοποιεί ότι τα καταψυγμένα λαχανικά Μπάρμπα Στάθης:
• διατηρούν τους διατροφικούς τους δείκτες και τη βιταμίνη C σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νωπά πρώτης ημέρας συγκομιδής
• υπερτερούν των νωπών της δεύτερης, της τρίτης και των επόμενων ημερών μετά τη συγκομιδή τους.