Τα καλύτερα brownies με κακάο
Η συνταγή αυτή είναι, σύμφωνα με την Huffington Post «η μόνη συνταγή για brownies που θα χρειαστείτε ποτέ».
Υλικά
(για 16 μεγάλα ή 25 μικρά brownies)
10 κουταλιές της σούπας (140 γρ) ανάλατο βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνι (250 γρ.) ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας (65 γρ.) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, κρύα
1/2 φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι για κάθε χρήση
2/3 φλιτζανιού (75 γρ.) καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τοποθετήστε ένα ράφι στο χαμηλότερο σημείο του φούρνου και προθερμάνετε στους 170 ° C. Απλώστε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο στον πάτο και τα πλαϊνά ενός τετράγωνου ταψιού, αφήνοντας μια προεξοχή στα δύο πλαϊνά.
Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ και τοποθετήστε το μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μίγμα να είναι λείο και αρκετά καυτό. Αφαιρέστε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήστε το για λίγο ώστε το μίγμα να γίνει χλιαρό. (Σ.σ: Αρκετά άτομα προτιμούν αυτό το στάδιο να γίνει στο φούρνο μικροκυμάτων)
Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη φαίνεται παχιά, προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνεται πια και έπειτα χτυπάτε δυνατά με την κουτάλα. Προσθέστε τα καρύδια, αν θέλετε.
Ψήστε για περίπου 20 - 35 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Συνταγή: smittenkitchen.com
Brownies με πρωτεΐνη
Για όσους προσέχουν πολύ τη διατροφή τους αυτή η συνταγή για brownies είναι ιδανική.
Υλικά
½ φλιτζάνι βρώμη (περασμένη στο μπλέντερ)
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας stevia
2 κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα
Μία χούφτα φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα ή μιξ
1 ολόκληρο αυγό
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλιά της σούπας λάδι (η συνταγή αναφέρει οργανικό λάδι καρύδας)
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια ρίξτε το υλικό σε ένα ταψί. Ψήστε για 10-15 λεπτά.
Συνταγή: sophieguidolin.com.au
Πικάντικα Brownies
Για τους φίλους των μπαχαρικών και των πικάντικων αυτή η συνταγή απογειώνει τα brownies, όπως τα ξέραμε.
Υλικά
1 1/4 φλιτζάνι (155 γραμμάρια) αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) αλάτι
2 κουταλιές της σούπας (10 γραμμάρια) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 με 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πικάντικη πάπρικα
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
310 γραμμάρια, μαύρη σοκολάτα (60-72% κακάο), χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη στιγμιαίου espresso
1 1/2 φλιτζάνι (300 γραμμάρια) ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (105 γραμμάρια) καφέ ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml), καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός πυρέξ.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη κακάο και τα μπαχαρικά.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τον στιγμιαίο εσπρέσο σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν εντελώς. Σβήστε τη φωτιά, αλλά κρατήσει το μπολ πάνω από το νερό και προσθέστε τις ζάχαρες. Χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως και αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά. Το μίγμα θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε 3 αυγά στο μίγμα σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα αυγά και ανακατέψτε και στη συνέχεια τη βανίλια.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα (όχι σύρμα), διπλώστε το μίγμα αλευριού μέσα σε αυτό της σοκολάτας, έως ότου ένα μικρό μέρος του μίγματος αλευριού να είναι ορατό.
Χύστε το μίγμα στο ταψί και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στη μέση του χρόνου, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Συνταγή: smittenkitchen.com
Ζουμερά brownies
Υλικά
190γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
190γρ. κουβερτούρα
1κγ. κονιάκ
400γρ. ζάχαρη
3 αβγά
200γρ. φουντούκι αλεσμένο
1 βανίλια
180γρ. αλεύρι μπλε
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να χρειαστούν. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτετε το λικέρ. Τοποθετείτε τα υλικά στο μίξερ για να κρυώσουν λίγο πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη κι όταν διαλυθεί καλά ρίχνετε ένα ένα τα αβγά. Συνεχίζετε με τα φουντούκια και τελειώνετε με το αλεύρι και τη βανίλια.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους, στους 180ο C για 20 λεπτά.
Φροντίστε ώστε το μίγμα να έχει απλωθεί καλά μέσα στο ταψί και να έχει το ίδιο ύψος παντού ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Πριν το σερβίρετε αφήστε να κρυώσει πολύ καλά, μπορείτε να το βάλετε ακόμα και στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Κόβετε το Brownies σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα!
Συνταγή: http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr
Brownies με Merenda
Σε ποιον δεν αρέσει η Mereda και σε ποιον δεν αρέσουν τα brownies; Γιατί, λοιοπόν, να μην τα συνδυάσετε; Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν την έχουμε δοκιμάσει, περιμένουμε όμως τα σχόλιά σας.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι merenda (ή nutella)
1/2 φλιτζάνι καφέ (εσπρέσο ή γαλλικό)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά. Προθερμαίνετε στους 170.
Τοποθετείτε μια λαδόκολλα σε τετράγωνη φόρμα 15x15 εκατοστών. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αυγά και προσθέτετε την μερέντα, συνεχίζοντας.
Προσθέτετε τον καφέ και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και το λιωμένο βούτυρο και σταματάτε όταν το μίγμα γίνει λείο.
Απλώνετε το μίγμα στη λαδόκολλα και ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά, μπορεί και 45. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα, ένα δίωρο περίπου.
Το ξεφορμάρετε και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετε κρύο.
Συνταγή: sintagespareas.gr