Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γυναίκες, η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2012. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. Το παιδί υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου 2012.
Μια κοινωνική λειτουργός και η μητέρα της 5χρονης, η οποία είναι διαζευγμένη και δεν είχε δει το παιδί της επί πολλούς μήνες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατήγγειλαν ότι η Λάμα είχε βιαστεί βάναυσα κατ' επανάληψη. Ο πατέρας, που μάλιστα εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούσαν την ισλαμική διδασκαλία, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης.
Στις 26 Ιανουαρίου καταδικάστηκε σε καταβολή αποζημίωσης προς τη μητέρα - το λεγόμενο «τίμημα του αίματος» κατά τη σαουδαραβική νομοθεσία που βασίζεται στη σαρία - και σε φυλάκιση ίση με το διάστημα που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος.
Στη Σαουδική Αραβία ο βιασμός και ο φόνος τιμωρούνται με θάνατο. Ωστόσο, ένας άνδρας δεν μπορεί να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο του παιδιού ή της συζύγου του. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλονται ποινές από 5 έως 12 χρόνια κάθειρξης.
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ανακοίνωσή τους οι τρεις ακτιβίστριες καταγγέλλουν την ανοχή που έδειξε το δικαστήριο απέναντι στον πατέρα, χαρακτηρίζοντάς την αποκαλυπτική για τη θέση της γυναίκας στη Σαουδική Αραβία.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, η οποία εκφράζεται μέσω του hashtag #AnaLama στο Twitter.
Πηγή: Real.gr