Οδηγός επιβίωσης για νύφες με σχολαστικές πεθερές

Οδηγός επιβίωσης για νύφες με σχολαστικές πεθερές

Πολλές από εμάς φοβόμαστε ακόμα και στο άκουσμα της λέξης «πεθερά». Πόσο μάλλον όταν ακούμε ότι θα έρθει στο σπίτι μας για επίσκεψη! Αυτομάτως αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τα σχόλια που θα κάνει για το σαλόνι που είναι «άνω κάτω» με τα παιχνίδια των παιδιών. Για το μαλακτικό ρούχων που χρησιμοποιούμε και δεν είναι τόσο καλό όσο το δικό της. Για το φαγητό που δεν έγινε με τη δική της συνταγή και δεν θα αρέσει αρκετά στον γιο της. Για τη σκόνη που έχουν γεμίσει τα ράφια και το πόσο ανθυγιεινή είναι για τα παιδιά!

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα που μας έρχονται στο μυαλό, καθώς η λίστα ορισμένες φορές είναι ατελείωτη! Και φυσικά, δεν φτάνουν μόνο τα σχόλια, αφού δεν το έχει σε τίποτα να σε στριμώξει αμέσως μετά τη δουλειά για να κάνετε γενική, γιατί «τώρα που ήρθε αυτή, ευκαιρία είναι να βοηθήσει στο σπίτι!». 

Με αποτέλεσμα, ώρες αργότερα εσύ να είσαι κατάκοπη και μες τα νεύρα. Το σπίτι να «λάμπει» πιο πολύ από ποτέ αλλά να μοιάζει αγνώριστο, αφού όλα τα πράγματά σας έχουν μπει σε άλλες θέσεις, γιατί «έτσι είναι πιο τακτοποιημένα και θα τα βρίσκετε πιο εύκολα». Ενώ έχεις παράλληλα και τον άντρα σου, ο οποίος προηγουμένως βοηθούσε στις δουλειές αλλά τώρα έχει επαναπαυθεί, γιατί ήρθε η μαμά του οπότε θα τα αναλάβει όλα εκείνη!  

Εάν έχεις κι εσύ βρεθεί σε αυτή τη θέση, ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο πράγμα να πας κόντρα σε μια απαιτητική πεθερά. Πόσο όμως θα αντέξεις να ακούς υποτιμητικά σχόλια για τη «νοικοκυροσύνη» σου; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, πώς θα συνεχίσεις να ζεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι νιώθοντας ότι είσαι εσύ ο επισκέπτης;

Συζήτησέ το με τον σύζυγό σου

Σε περιπτώσεις σαν αυτή είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να βάζεις τα σωστά όρια. Είναι λίγο πιο δύσκολο αν δεν έχουν μπει από νωρίς, αλλά αξίζει ακόμα και τώρα η προσπάθεια. Επειδή όμως η θέση σου είναι λεπτή και λογικά δεν θα ήθελες να δημιουργηθεί κάποια παρεξήγηση μέσα στην οικογένεια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εκφράσεις τις σκέψεις σου στον σύντροφό σου. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι εκείνος έχει ζήσει - και επιβιώσει-  μαζί της τόσα χρόνια, οπότε δεν του είναι τόσο άγνωστη αυτή η πλευρά της μητέρας του.

Θέστε τα όριά σας από κοινού

Στη συνέχεια μπορείτε να θέσετε από κοινού τα όρια, σαν ζευγάρι. Έτσι είναι πιο πιθανό να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και το πιο σημαντικό, θα νιώσεις κι εσύ ότι δεν είσαι μόνη σου , αλλά έχεις ένα σύμμαχο! Στην τελική, πρόκειται για το δικό σας σπίτι, στο οποίο φτιάχνετε τις δικές σας αναμνήσεις. Οπότε πάνω απ’ όλα θα πρέπει εσείς και τα παιδιά σας να ζείτε άνετα μέσα σε αυτό.

Και μην ξεχνάς, ότι ο σύζυγός σου δεν σε παντρεύτηκε για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, ακόμα και αν η μητέρα του το βλέπει κάπως έτσι. Πρόκειται για γυναίκα άλλης γενιάς, που είχε μάθει να ζει με διαφορετικές προτεραιότητες. Εσύ είσαι μια σύγχρονη γυναίκα που δεν έχει ως μοναδικό ρόλο εκείνο της «νοικοκυράς». Ακόμα κι αν δεν καταφέρνεις να διατηρείς το σπίτι σου πάντα στην εντέλεια, δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος. Απλώς δίνεις μεγαλύτερο βάρος σε όσα έχουν πραγματικά σημασία για σένα και την οικογένειά σου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v