Είναι κάτι που κάνουμε αυθόρμητα και με καμάρι, όμως μπορεί μελλοντικά να βλάψει τα παιδιά μας. «Για εσάς είναι όμορφες αναμνήσεις, αλλά για μένα ίσως είναι η αρχή ενός τρομακτικού μέλλοντος», λέει το κορίτσι της καμπάνιας.
Η επικοινωνία ξεκινά με το δραματοποιημένο deepfake βίντεο «Χωρίς συναίνεση -Ένα μήνυμα από την Ella» που δείχνει τις συνέπειες της κοινοποίησης των φωτογραφιών της μικρής Ella στο διαδίκτυο από τους γονείς της. Κάθε άτομο, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, έχει το δικαίωμα να καθορίζει τη δική του ψηφιακή ταυτότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Telekom , μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, ένα παιδί έχει κατά μέσο όρο περίπου 1.500 φωτογραφίες του online, ανεβασμένες από τους γονείς του, χωρίς τη δική του συναίνεση.
Προβλέπεται μάλιστα, σύμφωνα με το The New Yorker, ότι μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα των κρουσμάτων κλοπής ταυτότητας θα συνδέονται με αυτή την πρακτική, αυξάνοντας την έκθεση σε κινδύνους, όπως αναγνώριση προσώπου και άλλες απειλές για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.
Έτσι, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργήθηκε από την 9χρονη ηρωίδα, η ενήλικη εκδοχή της. Η «ενήλικη Ella» απευθύνεται στους γονείς της, ζητώντας τους να περιορίσουν την ψηφιακή έκθεσή της, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που απορρέουν από την online δημοσίευση των παιδικών φωτογραφιών της.