7 τρόποι να καταλάβεις αν ένα τζιν είναι κακής ποιότητας

7 τρόποι να καταλάβεις αν ένα τζιν είναι κακής ποιότητας

Το πιο βολικό, το πιο χρήσιμο, το πιο αγαπημένο κομμάτι στη ντουλάπα όλων μας είναι σίγουρα το τζιν παντελόνι. Δες πώς να ξεχωρίζεις το τζιν καλής ποιότητας για να μην πετάς τα λεφτά σου.

Η μέσα πλευρά δεν πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με την έξω

Τα κανονικά denim παντελόνια είναι πιο σκούρα απ' την έξω πλευρά σε σχέση με την έξω. Τα νήματα της μέσα πλευράς είναι συνήθως λευκά, γι' αυτό αν δεις στην εσωτερική πλευρά ακριβώς το ίδιο χρώμα, τότε μάλλον δεν θα ζήσει και πολύ το συγκεκριμένο παντελόνι. 

Tσέκαρε το μέγεθος και τον αριθμό των τσεπών  

 Σε κακής ποιότητας τζιν, οι τσέπες τοποθετούνται συχνά μόνο για διακόσμηση. Είναι αδύνατο να βάλετε οτιδήποτε σε αυτές επειδή είναι πολύ μικρές ή κακοραμμένες. Ακόμα κι αν καταφέρετε να τις χρησιμοποιήσετε, λόγω του μικρού μεγέθους τους, το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό.  

Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στον αριθμό των τσεπών. Το κλασικό τζιν έχει πέντε τσέπες: η πέμπτη είναι μια μικρή και βρίσκεται μέσα σε μία από τις δύο μπροστινές. Σήμερα, δεν έχει καμία πρακτική χρήση. Αλλά η παρουσία της δείχνει ότι ο κατασκευαστής δεν τσιγκουνεύτηκε τις λεπτομέρειες και προσπάθησε να αναδημιουργήσει αυτή την αναγνωρίσιμη εικόντα των κλασικών τζιν.

Δεν πρέπει να παραείναι μαλακό και άνετο όταν το πρωτοφοράς

 Θα το έχετε ξανακούσει: το τζιν καλής ποιότητας δεν πρέπει να είναι εξαιρετικά μαλακό, φαρδύ και άνετο από την πρώτη στιγμή που το φοράς. Το denim καλής ποιότητας, χρειάζεται λίγο χρόνο για να πάρει το σχήμα του σώματός σου. 

 Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές!

 Η ποιότητα των ραφών μπορεί να καθορίσει την ανθεκτικότητα του τζιν. Θα πρέπει να είναι εμφανώς δυνατές και χωρίς ξέφτια. Αυτό θα το καταλάβεις κοιτάζοντας κυρίως τις ραφές στο στρίφωμα, στις πλαϊνές ραφές και στις ραφές στις τσέπες. Η διπλή ραφή είναι ιδανική, αλλά μπορείτε πάντα και να κάνετε το κλασικό κόλπο του τεντώματος: αν τεντώνοντας το τζιν, οι ραφές απλώνονται, τότε το παντελόνι είναι χαμηλής ποιότητας. 

Τα μεταλλικά στοιχεία στις πίσω τσέπες δεν είναι διακοσμητικά!

Τα μεταλλικά εξαρτήματα στα τζιν δεν είναι αποκλειστικά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά στην πραγματικότητα, τοποθετούνται σε σημεία με μεγαλύτερη πιθανότητα φθοράς για την ενίσχυση του υφάσματος και την αύξηση της αντοχής των τζιν ρούχων.

Εάν το τζιν σας έχει μόνο ραφές, απλώς κοιτάξτε προσεκτικά τις γωνίες των τσεπών για να δείτε αν όμως υπάρχει ενίσχυση στις γωνίες.

 Όχι 100% βαμβάκι!

 Το φυσικό τζιν είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό. Ωστόσο, συρρικνώνεται πολύ μετά την πρώτη πλύση και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να γίνει πιο απαλό και να ταιριάζει στο σώμα σας.

Αυτό το πρόβλημα λύνεται με λύκρα, πολυεστέρα ή σπάντεξ. Ένα καλό ποσοστό ελαστικού υλικού είναι από 0,5 έως 3%. Αν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, υπάρχει πιθανότητα το τζιν να τεντωθεί γρήγορα και να χάσει το σχήμα του.

Πρέπει να έχει τουλάχιστον 5 θηλάκια για τη ζώνη

 

Καλό θα είναι να μετράτε τον αριθμό των θηλιών της ζώνης. Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε θηλάκια. Διαφορετικά, η ζώνη μπορεί να κρεμάσει και να εφαρμόζει άσχημα.

Πηγή: brightside.me

v