«Το Ατίθασο Ρομπότ»: η νέα ταινία της DreamWorks κάνει πρεμιέρα στις 6/10

«Το Ατίθασο Ρομπότ»: η νέα ταινία της DreamWorks κάνει πρεμιέρα στις 6/10

H DreamWorks Animation παρουσιάζει μία νέα κινηματογραφική μεταφορά βασισμένη στο αγαπημένο, βραβευμένο και #1 στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, Το “The Wild Robot” του συγγραφέα Πίτερ Μπράουν.

Η επική περιπέτεια ακολουθεί το ταξίδι ενός ρομπότ -σειρά ROZZUM μονάδα 7134, εν συντομία Ρόζι- που ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, ενώ σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα στο νησί και γίνεται ο θετός γονιός ενός ορφανού χηνόπουλου.

Στο Ατίθασο Ρομπότ πρωταγωνιστεί με τη φωνή της η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο (Εμείς, σειρά ταινιών Black Panther) στον ρόλο του ρομπότ Ρόζι. Ο υποψήφιος για Emmy και Χρυσή Σφαίρα Πέδρο Πασκάλ (The Last of Us, The Mandalorian) υποδύεται μία αρσενική αλεπού. Η βραβευμένη με Emmy Κάθριν Ο’Χάρα (Schitt’s Creek, Σκυλίσια ζωή) είναι ένα πόσουμ. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Μπιλ Νάι (Αισθάνομαι ζωντνός, Αγάπη είναι…) παίζει μία χήνα. Ο Κιτ Κόνορ (Heartstopper, Rocketman) είναι ένα χηνόπουλο και η υποψήφια για Όσκαρ Στέφανι Σου (Τα πάντα όλα, The Fall Guy) είναι η Βόντρα, ένα άλλο ρομπότ που θα διασταυρωθεί με τη ζωή της Ρόζι στο νησί.

Η ταινία φιλοξενεί επίσης τη φωνή του βραβευμένου με Emmy ινδάλματος Μαρκ Χάμιλ (σειρά ταινιών Ο πόλεμος των άστρων), του Μάτ Μπέρι (What We Do in the Shadows, σειρά ταινιών Μπομπ Σφουγγαράκης) και του βραβευμένου με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφιου για Emmy Βινγκ Ρέιμς (ταινίες Επικίνδυνη αποστολή, Pulp Fiction).

Η ταινία είναι μία δυνατή ιστορία αυτογνωσίας, μία συναρπαστική μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση και μία συγκινητική εξερεύνηση του τι σημαίνει να είσαι ζωντανός και συνδεδεμένος με όλα τα έμβια όντα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Κρις Σάντερς—ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης των Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας, Οι Κρουντς της DreamWorks Animation και του Λίλο και Στίτς της Disney. Την παραγωγή ανέλαβε ο Τζεφ Χέρμαν (Αρχηγός από κούνια 2: Οικογενειακή υπόθεση της DreamWorks Animation, συμπαραγωγός των ταινιών Kung Fu Panda). 

Το βιβλίο The Wild Robot του Πίτερ Μπράουν απευθύνεται σε παιδιά της προεφηβικής ηλικίας, εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2016 και και έγινε εκδοτικό φαινόμενο κατακτώντας την 1η θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ της εφημερίδας New York Times. Το βιβλίο ενέπνευσε μία τριλογία που περιλαμβάνει τα The Wild Robot Escapes και The Wild Robot Protects. Για τη σειρά αυτή και για τα άλλα του μπεστ σέλερ ο Μπράουν έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων µε το βραβείο Caldecott Honor, το βραβείο Children’s Choice Book Award για τον Εικονογράφο της Χρονιάς και το βραβείο Καλύτερου Εικονογραφηµένου Βιβλίου των New York Times. 

Με τις φωνές των: Λουπίτα Νιόνγκο, Πέδρο Πασκάλ, Καθρίν Ο’Χάρα, Μπιλ Νάι, Κιτ Κόνορ, Στέφανι Σου,Μαρκ Χάμιλ, Ματ Μπέρι, Βινγκ Ρέιμς

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Η Τζίνη Παπαδοπούλου ως Ρόζι και οι Βαγγέλης Στρατηγάκος, Τίτος Γρηγορόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Βαγγέλης Ρόκος, Σοφία Καψαμπέλη, Άγγελος Λιάγκος, Βασίλης Μηλιός, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιώτα Μηλίτση, Πέτρος Δαμουλής

Βασισμένο στο: βιβλίο The Wild Robot του Πίτερ Μπράουν           

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς

Παραγωγός: Τζεφ Χέρμαν  

v