Διδυμάκια ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν μετά από δύσκολη επέμβαση 14 ωρών

Διδυμάκια ενωμένα στο κεφάλι διαχωρίστηκαν μετά από δύσκολη επέμβαση 14 ωρών

Ένας νευροχειρουργός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και η ομάδα του πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση διάρκειας 14 ωρών για να χωρίσουν τα 1χρονα σιαμαία αδερφάκια.

Τα δίδυμα κορίτσια, η Mirha και η Minal, γεννήθηκαν πριν 12 μήνες και μοιράζονταν ζωτικά αιμοφόρα αγγεία και εγκεφαλικό ιστό. Ως εκ τούτου, η επέμβαση διαχωρισμού τους ήταν λεπτή και έπρεπε να γίνει σχολαστικά.

Η χειρουργική επέμβαση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από μια ομάδα γιατρών στην Τουρκία, η οποία περιλάμβανε ντόπιους γιατρούς. Χρειάστηκαν δύο χειρουργικά στάδια που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα τριών μηνών, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που έδινε στην ομάδα χρόνο για να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της με ακρίβεια.

Η δεύτερη επέμβαση διήρκησε 14 ώρες και, ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Κάνουν μια εξαιρετική ανάρρωση, πραγματικά υπέροχη», δήλωσε στο Sky News ο χειρουργός Δρ. Noor ul Owase Jeelani από το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαδικασία. «Θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους σε λίγες εβδομάδες».


Πηγή: cafemom.com

v