Κατάληψη σε σχολείο της Πάτρας μετά τον ξυλοδαρμό του γυμνασιάρχη από πατέρα μαθητή

Κατάληψη σε σχολείο της Πάτρας μετά τον ξυλοδαρμό του γυμνασιάρχη από πατέρα μαθητή

Κατάληψη στο 19ο Γυμνάσιο Πατρών πραγματοποιούν οι μαθητές του σχολείου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον γυμνασιάρχη τους, ο οποίος δέχθηκε επίθεση την Τρίτη από τον πατέρα ενός μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω μαθητής φέρεται να διαπληκτίστηκε με συμμαθητή του.

Μετά την επίσκεψη της μητέρας του στο σχολείο για να επιλύσει το θέμα, δεν φαίνεται να ικανοποιήθηκε ο πατέρας του μαθητή από την αντίδραση του διευθυντή. Έτσι, αποφάσισε να πάει ο ίδιος στο σχολείο και να επιτεθεί στον γυμνασιάρχη.

Ο γυμνασιάρχης υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα.

Σήμερα, εκτός από την κατάληψη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του συναδέλφου τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας καταδίκασε έντονα την επίθεση, τόσο λεκτική όσο και σωματική, προς τον Διευθυντή. Τονίζεται ότι τέτοιες πράξεις υπονομεύουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και είναι πλήγμα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. υπογραμμίζεται ότι τέτοιες επιθέσεις αντικατοπτρίζουν την κρίση αξιών και θεσμών που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οδηγούν στην περαιτέρω υποτίμηση του ρόλου των εκπαιδευτικών. Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρότι συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: thetoc.gr

v