Από προγραμματιστής έγινε κλινικός ερευνητής για να σώσει τη ζωή του γιου του!

Από προγραμματιστής έγινε κλινικός ερευνητής για να σώσει τη ζωή του γιου του!

Ο 44χρονος Terry Pyrovolakis ήταν προγραμματιστής, αλλά ασχολήθηκε με την κλινική έρευνα και ξόδεψε όλες τις οικονομίες του για να δώσει στον γιο του μια ευκαιρία στη ζωή.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κλινική θεραπεία που ανακάλυψε για την σπαστική παραπληγία, μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει ο 6χρονος γιος του Michael, ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε πειραματικό στάδιο από τον Οργανισμό Υγείας και θα σώσει τη ζωή δεκάδων παιδιών.

Η σπαστική παραπληγία επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών, οδηγώντας σε γνωστική εξασθένηση, μυϊκή αδυναμία και παράλυση κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Εμφανίζεται σε λιγότερους από 100 ανθρώπους  παγκοσμίως και συχνά καταλήγει σε θάνατο, συνήθως πριν ο ασθενής φτάσει τα 30.

«Όταν ο γιος μας διαγνώστηκε με αυτήν την ασθένεια, οι γιατροί μας είπαν ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον αγαπάμε. Μας ενημέρωσαν ότι στα 10 του θα ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω και τετραπληγικός μέχρι τα 20», θυμάται ο Terry Pyrovolakis. 

Εκείνος, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Παράτησε τα πάντα και άρχισε να παρακολουθεί ιατρικά συνέδρια, ενώ συναντήθηκε και με πολλούς ειδικούς γιατρούς. Τελικά, πρότεινε μια γονιδιακή θεραπεία η οποία περιλαμβάνει την έγχυση εγκεφαλονωτιαίου υγρού μέσω οσφυονωτιαίας παρακέντησης. Μια θεραπεία που προς το παρόν ενέχει κινδύνους, αλλά τα πιθανά οφέλη είναι σωτήρια.

Ο καταπληκτικός αυτός μπαμπάς ήταν η αιτία να ξεκινήσει μια πειραματική θεραπεία η οποία έχει γιατρέψει μέχρι τώρα 3 παιδιά που πάσχουν από σπαστική παραπληγία. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Good News Movement (@goodnews_movement)


 

v