Gisele Pelicot: η πιο φρικιαστική ιστορία σεξουαλικής καποίησης των τελευταίων χρόνων

Gisele Pelicot: η πιο φρικιαστική ιστορία σεξουαλικής καποίησης των τελευταίων χρόνων

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο η φρικιαστική υπόθεση της Gisele Pelicot που έχει προκαλέσει σοκ στη γαλλική κοινωνία (και όχι μόνο!) και έχει αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα της βίας κατά ⁣των γυναικών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η κακοποίηση διαπράττεται εντός του⁢ οικογενειακού περιβάλλοντος.

Στη δίκη μίας φρικιαστικής υπόθεσης είναι σήμερα στραμμένα τα μάτια στην Γαλλία, αφού στο εδώλιο κάθεται ο Dominique P, ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται πως για χρόνια νάρκωνε τη σύζυγό του και έφερνε δεκάδες άνδρες στο σπίτι τους για να την βιάζουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις στιγμές αυτές κακοποίησης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο Dominique P, συνελήφθη το 2020 καθώς προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει γυναίκες κάτω από τις φούστες τους σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία κατέσχεσε τις συσκευές του, ανακαλύπτοντας όμως τη φρίκη που ζούσε η γυναίκα του εδώ και μια δεκαετία, καθώς βρήκαν 20.000 φωτογραφίες και βίντεο με τους βιασμούς της Gisele.

Ανησυχία προκάλεσε και το γεγονός ότι είχε «περίεργες» φωτογραφίες της κόρης τους.

Οι αστυνομικοί καταμέτρησαν περίπου 200 βιασμούς σε βάρος της άτυχης γυναίκας, η οποία είναι σήμερα 72 ετών. Ο Dominique P. παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι ξεκίνησε να ναρκώνει τη γυναίκα του για να της κάνει πράγματα που εκείνη συνήθως αρνούνταν, ενώ στη συνέχεια άρχισε να προσκαλεί άλλους άντρες να συμμετάσχουν.

Οι 51 κατηγορούμενοι άνδρες επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι νόμιζαν πως είχαν τη συγκατάθεση του συζύγου και επομένως δεν θεώρησαν ότι διαπράττουν βιασμό, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πίστευαν πως η γυναίκα είχε συναινέσει στη νάρκωση της ως μέρος μιας σεξουαλικής φαντασίωσης. Ωστόσο, η γυναίκα δεν είχε καμία ανάμνηση από τους βιασμούς και θα δει για πρώτη φορά τις βιντεοσκοπήσεις των επιθέσεων στο δικαστήριο.

Η Gisele Pelicot έβλεπε την υγεία της να χειροτερεύει καθημερινά χωρίς να ξέρει το γιατί

Η γυναίκα για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη λόγω των υπνωτικών χαπιών. Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Η ίδια φοβόταν για καρκίνο αφού είχε θέματα με την μήτρα της. Όπως αποκαλύφθηκε ο σύζυγός της ζητούσε από τους άντρες να μην φοράνε προφυλακτικό με αποτέλεσμα να έχει κολλήσει 4 σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο Dominique P αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του σε άλλα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων βιασμού και δολοφονίας.

 

v