Αεροσυνοδός ξεγέννησε έγκυο εν ώρα πτήσης και κράτησε το μωρό της στη ζωή με τεχνητή αναπνοή

Αεροσυνοδός ξεγέννησε έγκυο εν ώρα πτήσης και κράτησε το μωρό της στη ζωή με τεχνητή αναπνοή

Η Ντιάνα Γκιράλντο ήταν η επικεφαλής αεροσυνοδός σε μια πτήση της Frontier Airlines από το Ντένβερ προς το Ορλάντο στις 16 Ιανουαρίου 2022, όταν μια γυναίκα επιβάτης της ζήτησε βοήθεια, καθώς έσπασαν τα νερά της.

Η μέλλουσα μητέρα, Σακερία Σάλιβαν, ταξίδευε μόνη της και ήταν στη διαδικασία μετακόμισης στο Ορλάντο για να είναι πιο κοντά στη μητέρα της, όταν ένιωσε ότι ήταν έτοιμη να γεννήσει το μωρό της. Πανικοβλημένη, λοιπόν, ζήτησε τη βοήθεια των αεροσυνοδών.

Η Γκιράλντο την βοήθησε να μετακινηθεί προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου όπου υπήρχε περισσότερος χώρος και ιδιωτικότητα. Παράλληλα οι αεροσυνοδοί έψαχναν κάποιον επιβάτη που να έχει ιατρικές γνώσεις.

Το κοριτσάκι της Σάλιβαν ωστόσο, αποδείχτηκε ιδιαίτερα... βιαστικό και γεννήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

«Η Σακερία και εγώ κοιταχτήκαμε, έκπληκτες που αυτό μόλις είχε συμβεί,» θυμάται η αεροσυνοδός. «Η μικρούλα ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στην παλάμη μου».

Φοβούμενη ότι το κρύο του θαλάμου του αεροπλάνου θα ήταν σοκ για το νεογέννητο, η Γκιράλντο τύλιξε το μωρό στο σακάκι της, αλλά ανακάλυψε ότι δεν ανέπνεε. Αμέσως του έκανε πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα να το σώσει.

Ευτυχώς, 40 λεπτά μετά τον τοκετό, το αεροπλάνο πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Πενσακόλα και την περίμενε μια ομάδα ιατρικού προσωπικού που μετέφερε τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο.

Τώρα δυο χρόνια αργότερα, μητέρα και κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία τους και η Σακερία έχει μια ιδιαίτερη ιστορία να μοιράζεται.

Πηγή: people.com

v