Φωτιά στην Αττική: η συγκλονιστική φωτογραφία ενός εξαντλημένου πυροσβέστη

Φωτιά στην Αττική: η συγκλονιστική φωτογραφία ενός εξαντλημένου πυροσβέστη

Από χθες το μεσημέρι, πολλοί πυροσβέστες δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή του Βαρνάβα και πλέον έχει φτάσει στην Πεντέλη. Μια φωτογραφία ενός εξαντλημένου πυροσβέστη που έχει ξαπλώσει στο έδαφος για να ξεκουραστεί, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και μας υπενθυμίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αληθινοί ήρωες.

Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος.

Η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες είναι σκληρή και απαιτεί τεράστια ψυχική δύναμη. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευει σήμερα η Eurokinissi, έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σε αυτές διακρίνεται ένας εξαντλημένος πυροσβέστης να ξαπλώνει στο έδαφος για να ξεκουραστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα.

Πηγή: iefimerida.gr

v