Παρίσι 2024: ξανά χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου - χάρισε το 7ο μετάλλιο στην Ελλάδα

Παρίσι 2024: ξανά χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου - χάρισε το 7ο μετάλλιο στην Ελλάδα

Με άλμα στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά  ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο μετά το Τόκιο, κι επιβεβαίωσε ότι είναι ο απόλυτος άρχων του άλματος εις μήκος!

Ο Τεντόγλου με αυτή την κατάκτηση πέτυχε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Έγινε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κατέχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος , μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996)!

Στο πρώτο του άλμα ο Μίλτος μπήκε κάπως «μουδιασμένος» και πατώντας πολύ πίσω (στα 10 εκ.) έκανε επίδοση 8,27μ. Στο δεύτερο όμως είχε «βρει το πάτημά» του και κάνοντας ένα σχεδόν τέλειο πάτημα (οριακά η μύτη του παπουτσιού του δεν άγγιξε την πλαστελίνη) «πέταξε» στα 8,48μ. που τον έφερε με άνεση στην πρώτη θέση από νωρίς.

Άλλωστε ο πιο επικίνδυνος αντίπαλό του Τεντόγλου, ο Ματία Φουρλάνι απείχε 14 ολόκληρα εκατοστά μετά το 2ο άλμα, επίδοση που είχε κάνει με την πρώτη του προσπάθεια.

Στο 3ο του άλμα ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε και πάλι μακριά με αποτέλεσμα να πηδήξει στα 8 μέτρα και 24 εκατοστά. Ακόμη κι έτσι όμως δεν ανησύχησε καθώς μετά την ολοκλήρωση του 3ου άλματος εκείνος που ήταν πιο κοντά του ήταν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ με άλμα στα 8.36μ.. Δηλαδή 12 εκατοστά μακριά από το 8,48μ. του Μίλτου.

Στο 4ο άλμα του ο 26χρονος άλτης πάτησε καλύτερα, κάνοντας την επίδοση του Πίνοκ (δηλαδή έφτασε στα 8,36μ.) ενώ η 5η του προσπάθεια μετρήθηκε στα πέντε εκατοστά πιο κάτω, δηλαδή στα 8.31μ.

Πηγή: sportime.gt

v