Αθλήτρια πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την κορούλα της που τη θηλάζει! 

Αθλήτρια πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την κορούλα της που τη θηλάζει!

Η Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι θα παρέχει δωμάτια ξενοδοχείου για τις Γαλλίδες αθλήτριες που θηλάζουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, επειδή τα παιδιά απαγορεύονται στον χώρο των αθλητών, όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στις εκκλήσεις νέων μητέρων να λάβουν περισσότερο υπόψη τους τα αθλητικά σώματα τη γονεϊκότητα, με πιο αξιοσημείωτη τη Γαλλίδα σταρ του τζούντο Κλαρίς Αγκμπεγκενού. «Δεν με πειράζει τίποτα όσο μπορώ να είμαι με την κόρη μου», είπε στο RMC Sport.

Από τότε που έγινε μητέρα τον Ιούνιο του 2022, η 31χρονη αθλήτρια στοχεύει στον δεύτερο ατομικό Ολυμπιακό τίτλο στο Παρίσι και την συνοδεύει η κόρη της όπου κι αν πάει.

«Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, αποφάσισα να θηλάσω την κόρη μου μέχρι να απογαλακτιστεί. Έχω φροντίσει να νιώθω καλά σωματικά, γιατί φυσικά υπάρχει ένα στοιχείο κούρασης, όμως, ως μητέρα που πρέπει να είμαι πολύ παρούσα για την κόρη μου, ζήτησα την ευκαιρία να την έχω μαζί μου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Αυτοί θα είναι οι τρίτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες και ξέρω πώς είναι. Είμαστε πραγματικά όλα τα κορίτσια μαζί, οπότε δεν ήθελα να ενοχλήσω τα κορίτσια, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έκανα αυτούς τους Αγώνες χωρίς να μπορώ να θηλάσω την κόρη μου».

Στις Γαλλίδες αθλήτριες που θηλάζουν προσφέρθηκαν δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο κοντά στον χώρο των αθλητών, όπου θα μπορούν να κοιμούνται με τα μωρά τους ή να τα φροντίζουν οι πατέρες τους, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους η γενική γραμματέας της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Αστρίντ Γκιγιάρ.

Πηγή: must.com.cy

v