Έπαθε στρεπτόκοκκο στην εγκυμοσύνη και έχασε όλα της τα άκρα!

Έπαθε στρεπτόκοκκο στην εγκυμοσύνη και έχασε όλα της τα άκρα!

Μια μητέρα, η Brie Morgan Bauer, η οποία έπαθε στρεπτόκοκκο στην εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να χάσει και τα τέσσερα άκρα της, μοιράζεται τη συγκλονιστική της εμπειρία, θέλοντας να προειδοποιήσει για τα συμπτώματα όλες τις έγκυες.

Όταν ήταν στην 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, η Brie Morgan Bauer άρχισε να ανεβάζει δέκατα και να πονά υπερβολικά πολύ στους ώμους της. Καθώς ο σύζυγός της είχε περάσει γρίπη πριν από μερικές εβδομάδες, θεώρησε ότι είχε κολλήσει κι εκείνη.

Βρέθηκε όμως στην εντατική, με συσπάσεις της μήτρας, και μπήκε για επείγουσα καισαρική. Το τελευταίο που θυμάται είναι να βλέπει τον σύζυγό της και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της.

Όταν ξύπνησε, δέκα μέρες αργότερα, έμαθε ότι είχε υποστεί τοξικό σοκ από στρεπτόκοκκο της ομάδας Α, μια σπάνια και δυνητικά θανατηφόρο επιπλοκή της βακτηριακής λοίμωξης που οδηγεί σε υπόταση, ταχυπαλμία, ταχύπνοια και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε όχι μόνο μια σοβαρή λοίμωξη αλλά και μια κατάσταση που εμπόδιζε το αίμα της να πήξει, με αποτέλεσμα να πάθει σοβαρή αιμορραγία. Καθώς η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται και τα νεφρά της παρουσίασαν προβλήματα, τη διασωλήνωσαν, της έκαναν αιμοκάθαρση και την έβαλαν τεχνητά σε κώμα. 

Προχώρησαν επίσης σε υστερεκτομή και αφαίρεση ενός μέρους του εντέρου της, για να απομακρύνουν τους ιστούς που είχαν ήδη νεκρωθεί εξαιτίας του στρεπτόκοκκου.

Όταν τελικά βγήκε από το τεχνητό κώμα, οι γιατροί διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι δεν είχε υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη, όπως φοβόνταν. Αλλά και τα τέσσερα άκρα της, λόγω της ανεπαρκούς κυκλοφορίας του οξυγόνου και του αίματος, είχαν καταστραφεί ανεπανόρθωτα και χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν.

Σήμερα η Bauer προσπαθεί ακόμα να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και να δώσει όλη της την αγάπη στο αγοράκι της, παρά την τραυματική της εμπειρία. 

Θέλει να μοιραστεί την ιστορία της με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, ώστε να τις ευαισθητοποιήσει πάνω στο θέμα, καθώς τα συμπτώματα που είχε έμοιαζαν με γρίπης και δεν «πρόλαβε» το κακό.

Πηγή: marieclaire.gr

v