Wet look: πώς να δημιουργήσεις το πιο σέξι χτένισμα του καλοκαιριού

Wet look: πώς να δημιουργήσεις το πιο σέξι χτένισμα του καλοκαιριού

Τα τελευταία χρόνια, μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα καλοκαιρινά χτενίσματα είναι το wet look. Μπορείς να το πετύχεις χωρίς τη βοήθεια κομμωτή και να είσαι σίγουρη ότι θα αναδείξει τη σέξι σου πλευρά είτε έχεις κοντά είτε μακριά μαλλιά.

«Δουλέψτε» σε νωπά μαλλιά

Για το απόλυτο wet look, θα πρέπει να ξεκινήσετε με -το μαντέψατε- βρεγμένα μαλλιά. Φροντίστε καθόλη τη διάρκεια του styling να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με νερό έτσι ώστε να μην στεγνώσουν. Χωρίστε τα μαλλιά σε μικρά τμήματα και χτενίστα πολύ καλά προς τα πίσω.

Το κλειδί είναι το...τζελ

Το κλειδί για το τέλειο wet-hair look είναι το τζελ - και μάλιστα, μη φοβηθείτε να βάλετε πολύ. Δεν έχει σημασία ο τύπος μαλλιών σας, αν είναι σγουρά, σπαστά ή ίσια, κοντά ή μακριά. Σημειώστε ότι το πώς θα χρησιμοποιήσετε το τζελ εξαρτάται από την υφή των μαλλιών σας. Οι κομμωτές ωστόσο δίνουν κάποιες οδηγίες:

Λεπτά μαλλιά: Τα λεπτά μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο πολύ επιπλέον προϊόν για να πετύχουν αυτό το look. Απλά επικεντρωθείτε στο να απλώσετε το τζελ από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Μόλις καλύψετε ολόκληρο το κεφάλι σας, στη συνέχεια, χωρίστε τα μαλλιά σας και φτιάξτε τα όπως θέλετε (με γυρισμένο πίσω μέρος, με υφή κ.λπ.), καθώς το τζελ στεγνώνει στις τούφες για να τους δώσει αυτό το «υγρό» αποτέλεσμα.



Σπαστά μαλλιά: Αν έχετε κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποιείστε πρώτα αφρό και στη συνέχεια το τζελ. Θα χρειαστεί... γερή ποσότητα και από τα δύο προϊόντα, οπότε μην το τσιγκουνευτείτε.

Σγουρά μαλλιά: Για να «κάτσουν» οι φυσικές μπούκλες όσο καλύτερα γίνεται και να μην πετάγονται δεξιά και αριστερά, αναμείξτε το τζελ με το λαδάκι που χρησιμοποιείτε για τις άκρες σας. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας πρώτα με μια βούρτσα και στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα.

Το μυστικό είναι το... serum

Για να φαίνονται τα μαλλιά -και να παραμένουν- wet, οι κομμωτές συστίνουν να τελειώνετε το styling με ένα serum και αργότερα με μια λακ που έχει δύναμη, δίνει λάμψη και βοηθάει να μειωθεί το φριζάρισμα.

Πηγή: vogue.com

v