Υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος;

Υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Έχω ένα βαρύ ιστορικό υγείας. Έχω ένα κοριτσάκι και είχα κάνει ενέσεις για να κόψω την περίοδο καθώς είχα περάσει καρκίνο ορμονοεξαρτώμενο. Με το αγόρι μου κάναμε ελεύθερα έρωτα και ενώ οι ενέσεις θα με κάλυπταν από μια εγκυμοσύνη ξαφνικά αδιαθέτησα με πολύ αίμα. Ο ογκολόγος μου είπε ότι σε 3 μήνες θα ξανακάνω ενέσεις να για να έρθει περίοδος. Τον δεύτερο μήνα αδιαθέτησα με πολύ λίγο αίμα και ακόμα περιμένω τον τρίτο μήνα. Υπάρχει πιθανότητα να είμαι έγκυος;
Απάντηση:

Υπάρχει πιθανότητα ναι. Επειδή έχετε σύνθετο ιστορικό όπως μου περιγράφετε και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στο ευαγγέλιο για να σας πει ναι ή όχι ο μόνος τρόπος για να ξέρετε τι γίνεται είναι η εξέταση χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα για να δείξει αν είστε έγκυος και αν χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω όσον αφορά την έλλειψη σωστής εμμηνορρυσίας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v