7+1 εύκολα & υγιεινά snack για την παραλία

7+1 εύκολα & υγιεινά snack για την παραλία

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά, τα σχολεία έχουν κλείσει, τα παιδιά -αλλά και εσύ, παραδέξου το- θα είναι μέσα στο σπίτι και θα θέλουν βόλτες και θάλασσα. Με λίγα λόγια… διακοπές και βαρύ μαγείρεμα... τέλος!

Αν δεν έχεις ακόμα ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια, μόνος ή με την οικογένειά σου, αλλά σκέφτεσαι από τώρα πώς θα γεμίσεις τις τσάντες με τα απαραίτητα που θα εξασφαλίσουν πως θα περάσετε όμορφα και οικονομικά, μην ξεχάσεις να βάλεις στη λίστα, υγιεινά και γρήγορα snack που θα απογειώσουν την απόλαυση! 

Το κλασικό άλλωστε ερώτημα που απασχολεί πολλούς γονείς είναι τι να ετοιμάσουν για να πάρουν μαζί τους, ώστε να μην αναγκαστούν να καταφύγουν στις γρήγορες, αλλά ανθυγιεινές λύσεις, όπως πατατάκια, αναψυκτικά και παγωτά. 

Οι ιδέες είναι δεκάδες, αλλά εδώ θα σου παρουσιάσουμε 7+1 ενδεικτικές. Τι λες για κράκερ ολικής άλεσης με λιωμένο τυρί; Για υγιεινά σάντουιτς με ψημένο ψωμί ολικής άλεσης ή για σαλάτα ζυμαρικών; Μια πολύ καλή πρόταση που θα κάνει το παιδί σου να γλείφει και τα δάχτυλά του, αλλά και εσένα να μην μείνεις στην κουζίνα για αιώνες είναι οι ψημένες μπάρες δημητριακών με ταχίνι, μέλι ή ό,τι άλλο θες. 

Για να συνεχίσουμε όμως, τα πατατάκια, έτοιμα ποπ κορν, γαριδάκια και άλλα τέτοια σνακ είναι συχνή συντροφιά για πολλούς στη παραλία. Αν μπορείς να τα αποφύγεις εντελώς, καλώς. Αν ωστόσο πρόκειται για τα αγαπημένα σου, μια εναλλακτική λύση είναι να πάρεις στη παραλία τα δικά σου σπιτικά ποπ κορν. Έτσι θα γλιτώσεις όλα τα πρόσθετα που υπάρχουν στις έτοιμες συσκευασίες αλλά και τις αρκετές θερμίδες! Για να μην ξεχνάμε και τις πιο παραδοσιακές αλλά ασφαλείς ωστόσο λύσεις, έχε κατά νου και την επιλογή των βραστών αυγών ή των βραστών λαχανικών που σε συνδυασμό με μια αραβική πίτα χορταίνουν στο μέγιστο βαθμό. Τέλος, πάντα θα υπάρχει χώρος στο στομάχι για κεφτεδάκια! Τηγανητά, ή ακόμα καλύτερα ψημένα στον φούρνο, θα είναι πάντα μάλλον η πιο γευστική και χορταστική πρόταση για την παρέα.

Καλό ψήσιμο για υγεία και νοστιμιά

 

Για να πετύχεις όμως τα τέλεια υγιεινά snack, οφείλεις να έχεις εξασφαλίσει και το κατάλληλο ψήσιμο στον σωστό φούρνο. Μην το υποτιμάς, είναι πολύ σημαντικό. Οι νέοι έξυπνοι εντοιχισμένοι φούρνοι ξέρουν πριν από σένα για σένα τι ώρα πρέπει να βγει το αυγό από το μάτι, πότε πρέπει να γυρίσουμε το σάντουιτς για να μην ξεροψηθεί πολύ και πώς κάνεις στο κοτόπουλο την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα. Το θέμα είναι βέβαια να αποκτήσεις για το σπίτι σου την σωστή συσκευή, που θα κάνει το μαγείρεμα… απόλαυση.

Για παράδειγμα, ο πολυλειτουργικός φούρνος άνω πάγκου, Bosch HBA372EB0 προσφέρει εξελιγμένες δυνατότητες μαγειρέματος ώστε να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου snack, χωρίς να ταλαιπωρείσαι. Με τη λειτουργία 3D Hotair, μπορείς να ψήσεις σε 3 επίπεδα ταυτόχρονα, καθώς η θερμότητα κατανέμεται απολύτως ομοιόμορφα. Αν δεν ξέρεις τι mode να διαλέξεις, η λειτουργία AutoPilot 10 θα σου ετοιμάσει αυτόματα το γεύμα σου, διαλέγοντας τον ιδανικό τρόπο ψησίματος ανάλογα το βάρος του. Ναι, καλά διάβασες, πήγαινε παρακάτω!

Όσο μεγαλύτερη ισχύς, τόσο περισσότερο χρόνο κερδίζεις

Επειδή όμως μιλάμε για γρήγορα εδέσματα, που λογικά θα θες να ετοιμάσεις μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, όταν δηλαδή έχεις χρόνο, οφείλουμε να σου υπενθυμίσουμε πως η μεγάλη ισχύς… λύνει χέρια. Aν λοιπόν είσαι ένα βήμα πριν την αγορά της νέας κουζίνας και ψάχνεις μια οικονομική, αλλά παράλληλα αποδοτική λύση, σημείωσε τον εντοιχιζόμενο φούρνος HM636GNS1 της Siemens, που έχει μεγάλη ισχύ 800W, εξασφαλίζοντας γρήγορα αποτελέσματα, πολλές επιλογές ισχύος, λειτουργία Grill για να μπορείς να ψήσεις και να ξεροψήσεις το αγαπημένο σου snack ή φαγητό, αλλά και 13 διαφορετικά προγράμματα ψησίματος, για να επιλέγεις κάθε φορά το καταλληλότερο για αυτό που θα φας.

Επένδυσε στην ταχύτητα, χωρίς εκπτώσεις

Tσέκαρε ακόμα μια επιλογή που έχουμε όμως για σένα. Εάν είσαι στη φάση που θες να επενδύσεις στην αγορά μιας ηλεκτρικής συσκευής για την κουζίνα σου, τώρα ενόψει διακοπών και παραλίας, αλλά θες την ίδια ώρα να δαπανήσεις ένα μικρό ποσό, τι θα έλεγες για τον καλύτερο φούρνο μικροκυμάτων; Όσοι μάλιστα τον χρησιμοποιούν κατά κόρον, δεν τον αλλάζουν με τίποτα και μιλούν για την απόλυτη ταχύτητα και νοστιμιά. Με τον φούρνο μικροκυμάτων Kendrix PLAM-720W με ισχύ 700W, grill 1.000W και χωρητικότητα 20l, ας πούμε, μπορείς να ετοιμάσεις τα ποπ κορν που είπαμε παραπάνω ή να ψήσεις τις υγιεινές αραβικές πίτες που έφτιαξες σε χρόνο dt! Εύκολα, γρήγορα, απλά, χωρίς κόπο και κατανάλωση ρεύματος. Σημείωσε για το τέλος πως η συσκευή διαθέτει οκτώ προγράμματα διαφορετικών συνταγών, για να καλύπτει όλες τις καθημερινές σου ανάγκες, ακόμα κι αυτές που δεν έχουν σχέση με την παραλία. 


Στην γκάμα των μικρών και οικονομικότερων λύσεων, έχεις όμως κι άλλες επιλογές. Ρίξε, για παράδειγμα, μια ματιά και στο μικρό φουρνάκι Moulinex Mini oven OX4448 με ισχύ 1380W και 6 διαφορετικές λειτουργίες ψησίματος (αέρα άνω-κάτω αντίσταση, άνω-κάτω αντίσταση, άνω αντίσταση, αέρα-κάτω αντίσταση, κάτω αντίσταση & Ξεπάγωμα). Τι σημαίνουν όλα αυτά στην πράξη; Μπορείς να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου snack, ή να φτιάξεις δύο ταυτόχρονα! Η απόλυτη πρακτικότητα σε ένα φούρνο mini διαστάσεων, χωρίς να σπαταλάς εργατοώρες και ιδρώτα μια μέρα πριν πας για μπάνιο. Μπες στην κουζίνα την τελευταία στιγμή και φτιάξε γευστικές μεν, υγιεινές δε, απολαύσεις που θα μείνουν αξέχαστες σε εσένα, τα παιδιά σου, ή όποιον καλέσεις για παρέα στην παραλία φέτος το καλοκαίρι!

v