Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όσες αναρωτιούνται αν είναι με το σωστό άνθρωπο

Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όσες αναρωτιούνται αν είναι με το σωστό άνθρωπο

Σας έχει τύχει ποτέ να αναρωτιέστε αν η σχέση σας είναι ο σωστός άνθρωπος για εσάς; Αν ναι, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε αυτή την υπέροχη ιστορία. Ίσως λυθεί η απορία σας...

«Κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου με έναν γνωστό συγγραφέα, μια γυναίκα ρώτησε:

''Πώς ξέρω αν είμαι με το σωστό άτομο;''

Ο συγγραφέας παρατήρησε τότε ότι δίπλα της καθόταν ένας μεγαλόσωμος άντρας, οπότε της είπε: ''Εξαρτάται. Είναι αυτός ο σύντροφός σας;''

Εκείνη, σαστισμένη, τον ρώτησε πώς το μάντεψε.

Τότε, ο συγγραφέας της απάντησε:

''Κάθε σχέση κάνει έναν κύκλο...

Στην αρχή- ερωτεύεστε τον σύντροφό σας. Περιμένετε τα τηλεφωνήματά του, θέλετε το άγγιγμά του και σας αρέσουν οι ιδιαιτερότητές του. Το να ερωτευτείς δεν είναι δύσκολο. Στην πραγματικότητα, είναι μια εντελώς φυσική και αυθόρμητη εμπειρία. Δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

Αλλά μετά από μερικούς μήνες ή χρόνια κοινής ζωής, η ευφορία του έρωτα εξασθενεί. Είναι ένας φυσικός κύκλος ΚΑΘΕ σχέσης.

Αργά αλλά σταθερά, τα τηλεφωνήματα γίνονται ενοχλητικά (αν συνεχίζουν), το άγγιγμα δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτο (όταν συμβαίνει) και οι ιδιοσυγκρασίες του συζύγου σας, αντί να είναι χαριτωμένες, σας τρελαίνουν.

Τα συμπτώματα αυτού του σταδίου ποικίλλουν σε κάθε σχέση- θα παρατηρήσετε μια δραματική διαφορά μεταξύ του αρχικού σταδίου όταν ήσασταν ερωτευμένοι και ενός πολύ πιο βαρετού ή και θυμωμένου επόμενου σταδίου.

Σε αυτό το σημείο, εσείς ή/και ο σύντροφός σας μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέστε αν είστε με το σωστό άτομο. Και καθώς αναπολείτε την ευφορία του έρωτα που είχατε κάποτε, μπορεί να αρχίσετε να επιθυμείτε αυτή την εμπειρία με κάποιον άλλον.

Αυτή είναι η στιγμή που οι σχέσεις καταρρέουν.

Το κλειδί για να πετύχετε σε μια σχέση δεν είναι να βρείτε το σωστό άτομο- είναι να μάθετε να αγαπάτε το άτομο που έχετε ήδη βρει.

Οι άνθρωποι κατηγορούν τους συντρόφους τους για τη δυστυχία τους και αναζητούν σε κάποιον άλλον όλα όσα επιθυμουν.

Η εξωσυζυγική ικανοποίηση έρχεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

Η απιστία είναι η πιο συνηθισμένη. Αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι στρέφονται στη δουλειά, σε ένα χόμπι, στη φιλία, στην υπερβολική τηλεόραση ή σε καταχρηστικές ουσίες.

Αλλά η απάντηση σε αυτό το δίλημμα ΔΕΝ βρίσκεται έξω από τη σχέση σας. Βρίσκεται μέσα σε αυτήν.

Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσατε να ερωτευτείτε κάποιον άλλον. Θα μπορούσατε. Και ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ θα αισθανόσασταν καλύτερα. Αλλά θα βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση λίγα χρόνια αργότερα. 

Και αυτό γιατί το κλειδί μιας ευτυχισμένης σχέσης δεν είναι να βρεις το σωστό άτομο- είναι να μάθεις να αγαπάς το άτομο που βρήκες.

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της αγάπης δεν είναι μια παθητική ή αυθόρμητη εμπειρία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής, καθημερινής δουλειάς.

Χρειάζεται χρόνο, αφοσίωση και προσπάθεια.

Και το πιο σημαντικό, απαιτεί ΣΟΦΙΑ.

Πρέπει να ξέρετε ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ για να πετύχει. Μην κάνετε κανένα λάθος.

Η αγάπη ΔΕΝ είναι μυστήριο.Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε (με ή χωρίς τον σύντροφό σας), όπως ακριβώς υπάρχουν φυσικοί νόμοι του σύμπαντος (όπως η βαρύτητα), έτσι υπάρχουν και νόμοι για τις σχέσεις. Αν ξέρετε πώς να εφαρμόσετε αυτούς τους νόμους, τα αποτελέσματα είναι προβλέψιμα.

Επομένως, η αγάπη είναι μια ΑΠΟΦΑΣΗ».

v