Χ. Τσιούρης: μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα με τη βοήθεια του σκύλου οδηγού του

Χ. Τσιούρης: μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα με τη βοήθεια του σκύλου οδηγού του

Τα Ιωάννινα υποδέχτηκαν χτες την Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2024». Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχε και ο αθλητής του στίβου Χρήστος Τσιούρης, που μετέφερε τη Φλόγα παρέα με τον σκύλο οδηγό του.

Ο 32χρονος αθλητής διαγνώστηκε σε μικρή ηλικία με μία γονιδιακή ασθένεια του αμφιβλιστροειδούς, εξαιτίας της οποίας άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και στη συνέχεια σπούδασε αθλητικό ρεπορτάζ και φυσικοθεραπεία.

Από το 2014 ασχολείται με τον αθλητισμό ΑμεΑ, έχοντας αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στο άλμα σε μήκος και το σκάκι. Από το 2015 ως το 2018 ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα σε μήκος, ενώ έχει σημειώσει διεθνείς διακρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, που έγινε στο Λονδίνο και στο Διεθνές Γκραν Πρι του Βερολίνου, την ίδια χρονιά.

Εδώ και λίγα χρόνια τον Χρήστο Τσιούρη συνοδεύει ο σκύλος – οδηγός με το όνομα Najak, ένα λαμπραντόρ πιστός φίλος που βοηθάει τον αθλητή να έχει μία καλύτερη ζωή και να κινείται πιο εύκολα.

@nik.olg82 #ioannina #olympicgames2024 #olympicflame #hellas #greece #greece🇬🇷 #proudofyou #christsiouris #guidedog #faithdog #dedication #paris2024 #paris2024olympics ♬ original sound - XHULJO
Πηγή: mariclaire.gr

v