Tι θα χρειαστείτε
- 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 μεγάλα αβγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζάνι λευκασμένα αμύγδαλα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
- Φλουρί
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Βήμα 2ο
Σ' ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί μέχρι να αποκτήσουν ένα ανοικτό χρώμα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Τέλος, βάζουμε τον χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 3ο
Αφού το ποθετήσουμε το μείγμα στη φόρμα, ψήνουμε για 20 λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε την βασιλόπιτα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και του ξηρούς καρπούς. Βάζουμε το φλουρί όπου όπου θέλουμε.
Βήμα 4ο
Βάζουμε ξανά την πίτα στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά! Σερβίρουμε με έξτρα άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: allrecipes.com