Τι θα χρειαστείτε
- 300 γραμμάρια φέτα
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- 3 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 200 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 μέτριο πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, φιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας άνηθο,ψιλοκομμένο
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά το πράσο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαραθούν και απορροφηθούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την αναμειγνύουμε με τη γραβιέρα. Έπειτα, προσθέτουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά.
Βήμα 2ο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, ενώ τελευταία τη μαργαρίνη, την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή.
Βήμα 3ο
Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με το πράσο καθώς και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα της πρασόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: neadiatrofis.gr