Γιατί θα συμβουλεύατε έναν γονιό να πάει το παιδί του στην παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν»;
Θα συμβούλευα έναν γονιό να πάει με το παιδί του στην παράσταση κυρίως για εκείνον. Τα παιδιά κουβαλάνε πάνω τους προκαταλήψεις που ακούνε από τους μεγάλους. Όπως βλέπουμε και στην παράσταση όταν ξελυνονται και παίζουν μεταξύ τους τα χρώματα και η κοινωνική κατάσταση του καθενός δεν έχει καμία σημασία για εκείνα. Σίγουρα είναι μια παράσταση που μπορεί επηρεάσει έναν γονιό και ένα παιδί εξίσου.
Το έργο πραγματεύεται ένα «δύσκολο» θέμα με τον πιο «εύκολο» τρόπο και τα παιδιά το έχουν λατρέψει. Πώς έχει συμβεί αυτό;
Η παράσταση πραγματεύεται ένα παθογενές θέμα για τις κοινωνίες. Ωστόσο αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την κωμωδία και το παιχνίδι πάνω στην σκηνή. Η παράσταση καταφέρνει και περνάει τα απαραίτητα μηνύματα μέσα από μια πολύ απλή συνθήκη (δυο οικογένειες σε ένα κάμπινγκ) και αυτό δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στον θεατή και κυρίως στα παιδιά. Βλέπουν τους εαυτούς τους και τους γονείς του μέσα από τους ήρωες που κατασκηνώνουν στο κάμπινγκ.
Ποια σκηνή ενθουσιάζει περισσότερο τους θεατές;
Αυτό εξαρτάται από την κάθε παράσταση ξεχωριστά και το κοινό το οποίο την απαρτίζει.
Τι κερδίσατε από την συμμετοχή σας στην θρυλική αυτή παράσταση;
Από την συμμετοχή μου στην παράσταση κρατάω τις παιδικές φωνές που ζητοκραύγαζαν σε διάφορα σημεία της παράστασης σαν να ήταν σε μεγάλη συναυλία. Όπως και την ευκαιρία που είχα να συνομιλήσω με έναν άνθρωπο από το Πακιστάν και να μάθω στοιχεία για τον πολιτισμό του εν προκειμένου να παίξω καλύτερα την Αμπίρα.
Τελικά ποιο είναι το μήνυμα που περνάει η παράσταση;
Η παράσταση δεν θεωρώ ότι περνάει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Ειδικά στην εποχή της υπερπληροφόρησης ο κάθε θεατής πιστεύω ότι κρατάει και αφήνει πίσω του θέλει από κάθε παράσταση.