«Όσο κι αν προσπαθεί μια μαμά, όλο και κάποιος θα βρει κάτι αρνητικό να της πει»

«Όσο κι αν προσπαθεί μια μαμά, όλο και κάποιος θα βρει κάτι αρνητικό να της πει»

Σε μια εποχή που οι μαμάδες έχουν πολλαπλούς ρόλους και καλούνται να είναι «τέλειες», συχνά πέφτουν στα δίχτυα κακοπροαίρετων κριτικών που τις γεμίζουν ενοχές και στεναχώρια.

Ό,τι κι αν κάνουν, κάποιος θα βρει κάτι αρνητικό να πει αλλά δε σημαίνει πως τα κακόβουλα σχόλια που ακούμε ανταποκρίνονται στην αλήθεια! Όπως λέει και το παρακάτω κείμενο, αν αγαπάς τα παιδιά σου και προσπαθήσεις, είσαι καλή μαμά. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. 

«Στην κοινωνία μας, μια μητέρα υποφέρει από ενοχές ανεξάρτητα από το τι κάνει.

Αν είναι πάνω από τα παιδιά της την λένε “καταπιεστική”. Αν τα αφήνει ελεύθερα να τρέχουν κι εκείνη μιλάει δίπλα τους με μία φίλη, την αποκαλούν “αμελή”. 

Αν μαγειρεύει σπιτικό φαγητό με αγνά υλικά, λένε πως κάνει κακό στα παιδιά της που “θα πέσουν με τα μούτρα στα πατατάκια σε ένα πάρτι”. Αν τα ταΐζει απ’ έξω, την κατηγορούν ότι “δεν τα προσέχει”. 

Αν θηλάζει αλλά δεν έχει αρκετό γάλα, την κάνουν να νιώθει αποτυχημένη. Αν πάλι τους δίνει ξένο γάλα, την κάνουν να νιώθει ακόμα πιο αποτυχημένη…

Αν μείνει σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά, ψιθυρίζουν από πίσω της ότι είναι ανεπρόκοπη που δεν βοηθάει στα οικονομικά της οικογένειας. Αν είναι εργαζόμενη μητέρα, φροντίζουν να της υπενθυμίζουν ότι “τα παιδιά είναι μικρά μόνο μια φορά ."

Αν δεν έχει χάσει το βάρος μετά τον τοκετό, αναρωτιούνται γιατί παραμέλησε τον εαυτό της ενώ αν χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, σκέφτονται πως παραμελεί τα παιδιά της για να πηγαίνει στο γυμναστήριο. 

Σε μια κοινωνία που ξέρει "τα πάντα" και έχει τεράστιες προσδοκίες από τις μαμάδες, θέλω να σας πω μόνο αυτό: μην δίνετε σημασία σε κανέναν!

Όσο κι αν προσπαθείς, όλο και κάποιος θα βρει κάτι αρνητικό να σου πει αλλά μην τον ακούς. Εσύ ξέρεις ότι κάνει το καλύτερο για την οικογένειά σου κι αυτό αρκεί. Εκτός αυτού, αν αγαπάς τα παιδιά σου και προσπαθήσεις, είσαι καλή μαμά. Δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση κανενός».

Πηγή: Living FULL

v