Τι θα χρειαστούμε
- 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 8 φρέσκα σπαράγγια (τις τρυφερές κορφές)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού δυόσμο ή άνηθο (ανάλογα τις προτιμήσεις σας)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φέτα για το σερβίρισμα
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βήμα 2ο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο (ή τον άνηθ0), προσθέτουμε την ντομάτα και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
Βήμα 40
Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει ομοιόμορφα. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή με φρέσκια φέτα (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας).
Καλή επιτυχία!