Ομόφωνα ένοχη η Έ. Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ομόφωνα ένοχη η Έ. Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η υπόθεση της Ιωάννας συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην περίμενε με αγωνία το αποτέλεσμα της δίκης. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. 

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψαν τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, αναμένεται πλέον η πρόταση του εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών, καθώς και η απόφαση του δικαστηρίου επί του ίδιου ζητήματος. Σημειώνεται πως πλέον, με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

Στη σημερινή αγόρευση ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλας, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε ζητήσει να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, αλλά όχι το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, απάντησε, ωστόσο, στα σχετικά επιχειρήματα του κύριο Κεχαγιόχλου, επισημαίνοντας: «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Πηγή: dikaiologitika.gr

v