Παπούτσια για παιδιά: Ασφαλείς και οικονομικές προτάσεις

Παπούτσια για παιδιά: Ασφαλείς και οικονομικές προτάσεις

Με την ταχύτητα που μεγαλώνουν τα παιδικά πατουσάκια είναι άξιο απορίας το πόσο σύντομα χρειάζονται τα παιδιά νέα παπούτσια. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο σκοπός μας πρέπει να είναι η αγορά παπουτσιών που δεν κοστίζουν μία περιουσία, χωρίς φυσικά να κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα.

Βασική παράμετρος, βέβαια, είναι το παιδικό παπούτσι να αναπαυτικό, άνετο και στο σωστό νούμερο καθώς και, εφόσον χρειάζεται, ορθοπεδικό.

Ως προς το αν χρειάζεται και μέχρι ποια ηλικία, να φορά το παιδί παπούτσι με εσωτερική καμάρα, υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους παιδιάτρους. Κάποιοι υποστηρίζουν πως η καμάρα είναι απαραίτητη μέχρι τα 3 έτη, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός πλατυποδίας ενώ οι νεώτεροι λένε πως δεν χρειάζεται. Όλοι, πάντως, συμφωνούν πως μέχρι το νήπιο να αναπτύξει σταθερότατο βήμα, θα πρέπει να προτιμώνται παπούτσια που «δένουν» πάνω από τον αστράγαλο και που το προστατεύουν από πτώσεις.

Οι επιλογές παιδικών παπουτσιών στην αγορά είναι αμέτρητες. Οι πέντε παρακάτω, όμως, συνδυάζουν ποιότητα και λογικές τιμές:

Crocodilino
Παιδικό παπούτσι

Εντυπωσιακά σχέδια, φαντεζί χρώματα, ποιότητα και λογικές τιμές, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 40-50 ευρώ ανά ζευγάρι, βρίσκουμε στη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων Crocodilino.

Geox
Παιδικό παπούτσι

Ιδανικά για casual ντύσιμο, τα Geox απευθύνονται σε νήπια αλλά και μεγαλύτερα παιδιά και ξεχωρίζουν για τα αναπαυτικά και άνετα σχέδιά τους. Οι δε τιμές τους διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, περί τα 50-60 ευρώ ανά ζευγάρι.

Δείτε εδώ σε ποια καταστήματα θα βρείτε παπούτσια Geox σε όλη την Ελλάδα.

DPAM
Παιδικό παπούτσι

Στην γαλλική αλυσίδα καταστημάτων βρεφικών και παιδιών ρούχων και αξεσουάρ DPAM θα βρείτε μία ενδιαφέρουσα συλλογή παπουτσιών, έως 38 νούμερο, σε λογικές τιμές.

Χαρακτηριστικά, το μποτάκι της φωτογραφίας κοστίζει 63,90 ευρώ.

Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ.

Mothercare
Παιδικό παπούτσι

Στην βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Mothercare θα βρείτε πλέον βρεφικά και παιδικά παπουτσάκια διαφόρων εταιριών (μεταξύ των οποίων Camper, Nike και Kickers) σε πολύ όμορφα σχέδια και σε μεγάλη γκάμα τιμών. Ενδεικτικά, το σπορτεξάκι της φωτογραφίας κοστίζει 63 ευρώ.

Δείτε σε ποια καταστήματα θα βρείτε την πλήρη συλλογή υποδημάτων Mothercare εδώ.

Μούγερ
Παιδικό παπούτσι

Σίγουρα δεν πρόκειται για την οικονομικότερη εταιρία παιδικών υποδημάτων, ωστόσο είτε κατά την διάρκεια των εκπτώσεων είτε στα στοκ καταστήματά της μπορεί να βρει κανείς σημαντικές προσφορές. Χαρακτηριστικά, το παιδικό παπουτσάκι της φωτογραφίας κοστίζει 69 ευρώ.

Η εταιρία διαθέτει και online κατάστημα.

v