Το ζευγάρι δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε καθώς όλα έδειχναν να εξελίσσονται φυσιολογικά και περίμεναν να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι βάρους τεσσάρων κιλών. «Οι γονείς είναι σε άθλια κατάσταση και περιμένουμε να δούμε τι έχει γίνει», λέει ο παππούς. Ο ίδιος φοβάται για την ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού, που είναι συντετριμμένο. «Εγώ ανέλαβα και ζήτησα από τους γιατρούς μετά τη γέννα οι γονείς να μη δουν το μωρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τη Δευτέρα η μητέρα βγήκε από το νοσοκομείο και την επόμενη ημέρα έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα Βόλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιστεύει ότι ο υπεύθυνος για τον θάνατο του μωρού είναι ο γιατρός της εφημερίας. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες το ζευγάρι να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.
Στο μεταξύ, το αστυνομικό τμήμα Βόλου ξεκίνησε αυτεπάγγελτα να ερευνά την υπόθεση και ήδη έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις. Η παθολογοανατομική εξέταση στο βρέφος θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια.
«Αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στον τοκετό, θα μπορούσε να είχε σωθεί το παιδί; Αν γινόταν καισαρική και όχι φυσιολογικός τοκετός, θα ζούσε το βρέφος; Αν διαπιστωνόταν ο κίνδυνος με την κύηση στο βρέφος το πρωί του Σαββάτου και όχι αργότερα θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το τραγικό περιστατικό;», είναι ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα που θέτει εκ μέρους της οικογένειας ο δικηγόρος της, μιλώντας στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου.
Ο εφημερεύων γιατρός από την πλευρά του ενημέρωσε την οικογένεια ότι ο θάνατος του μωρού ήταν αιφνίδιος ενδομήτριος και, όπως είπε στο taxydromos.gr, δεν μπορούν να προσδιορίσουν το αίτιο: «Υπάρχουν ειδικοί παθολόγοι που ασχολούνται με τον περιγεννητικό θάνατο. Επικοινώνησα με κρατικά νοσοκομεία και μου είπαν ότι δεν γίνεται αυτό. Συνήθως ο έλεγχος πραγματοποιείται σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε μεγάλα αστικά κέντρα. Στατιστικά συμβαίνει να υπάρχει θάνατος βρέφους και πριν τη γέννα και κατά τη διάρκειά της. Οπως γίνεται ανακοπή σε νέους ανθρώπους, το ίδιο συμβαίνει και με τις γέννες ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε εβδομάδα εγκυμοσύνης τόσο σε ιδιωτικά, όσο και δημόσια νοσοκομεία. Μας ενδιαφέρει και εμάς να βρεθεί το αίτιο. Δεν μπορεί να γίνει όμως ιατροδικαστική εξέταση σε ενδομήτριο θάνατο.»
Πηγή: iefimerida.gr