Σύμφωνα με το τοπικό site dimokratiki.gr «το παιδί γεννήθηκε στις 6:40 π.μ. της 2ας Δεκεμβρίου 2002 με περιγεννητική ασφυξία και διεκομίσθη με το EKAB στην Αθήνα. H ολοκλήρωση του τοκετού έγινε με αναρροφητικό εμβρυουλκό. Οι γονείς του παιδιού ισχυρίζονται ότι η 27χρονη τότε μητέρα είχε ειρρηγμένο θυλάκιο και έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική τομή και να ακολουθηθεί η διαδικασία της αναρρόφησης. Οι γιατροί από την άλλη πλευρά υπεραμύνονται της διαδικασίας που ακολουθήθηκε».
Η μαία ως μάρτυρας υπεράσπισης
Οι γονείς παρουσίασαν ως μάρτυρα υπεράσπισης τη μαία του νοσοκομείου η οποία υποστήριξε πως υπήρξε αστοχία και αμέλεια από την πλευρά των γιατρών. Τόνισε ότι ο τοκετός θα έπρεπε να γίνει με καισαρική τομή και όχι να χρησιμοποιηθεί δύο φορές εμβρυουλκό που προκάλεσε βλάβη στο βρέφος. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αν και είχε ζητήσει εγγράφως να την καλέσουν να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε επειδή συμμετείχε στη διαδικασία του τοκετού, δεν την κάλεσαν σκοπίμως υπονοοντας ότι προσπάθησαν να κρύψουν την αλήθεια. Μάλιστα, έκανε λόγο για την πλήρη «απομόνωσή» της από συναδέλφους και γιατρούς της κλινικής του νοσοκομείου λόγω της απόφασής της, να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.
Η μαία κατέθεσε επίσης ότι η κατάσταση της υγείας της μητέρας και τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν δεν καταγράφηκαν, όπως όφειλε να γίνει στην κατάσταση νοσηλείας και ότι η δήλωση γέννησης του παιδιού έγινε από γιατρό που δεν παρίστατο στον τοκετό.
Η αντίδικη πλευρά, πάλι, διατείνεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η ενδεδειγμένη και ότι η βλάβη που υπέστη το βρέφος δεν οφειλόταν στη χρήση του εμβρυουλκού αλλά σε άλλους παράγοντες.
Επιπλέον, στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου αναφέρεται ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια του τοκετού ήταν η μόνη ενδεδειγμένη υποστηρίζοντας την θέση των γιατρών πως η βλάβη που σημειώθηκε στο παιδί δεν οφείλεται σε κακή εφαρμογή συκιουλκίας είτε σε ανοξία κατά την διάρκεια του τοκετού.
Το ποσό που διεκδικούν οι γονείς
Σύμφωνα με το dimokratiki.gr οι γονείς, που ασκούν τη γονική μέριμνα του ανήλικου παιδιού τους Μιχαήλ-Ραφαήλ Μπιλλήρη, διεκδικούν «4.990.131 ευρώ για τον Ιωάννη Μπιλλήρη, 600.000 ευρ, για την Ευφροσύνη συζ. Ιωάννη Μπιλλήρη, 1.500.000 ευρώ ή διαφορετικά να υποχρεωθεί το ΓΝΡ να καταβάλει στους ενάγοντες για λογαριασμό του παιδιού τους, 2.151.571 ευρώ και 2.838.560 ευρώ σε 324 μηνιαίες δόσεις ύψους 8.761 ευρώ η κάθε μία την πρώτη ημέρα κάθε μήνα από 1/1/2003 μέχρι 29/12/2029 και το ποσό των 600.000 ευρώ στον πρώτο ενάγοντα και το ποσό των 1.500.000 ευρώ στη δεύτερη».
Πηγή: www.dimokratiki.gr