Δεν έχουν...γόνατα
Καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι ένα άκαμπτο οστό και μπορεί να τραυματίσει την μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού, τα μωράκια γεννιούνται με εύκαμπτο χόνδρο στις αρθρώσεις των γονάτων τους. Μεγαλώνοντας ο χόνδρος σκληραίνει και γίνεται όπως αυτός που έχουμε εμείς οι ενήλικες.
Έχουν όμως 100 παραπάνω κόκκαλα απ' τους ενήλικες
Στην πραγματικότητα, τα μωρά γεννιούνται με περίπου 100 οστά περισσότερα από ό, τι οι ενήλικες στο σώμα τους! Έχουν περίπου 300 οστά κατά τη γέννηση και αυτά, συγχρόνως, συγχωνεύονται μεταξύ τους μέχρι να σχηματίσουν τα 206 οστά που έχουν οι μεγάλοι. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τη στιγμή που θα γίνουν 25 χρονών!
Κλαίνε πολύ αλλά δεν έχουν δάκρυα
Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Στην αρχή τα μωρά δεν έχουν δάκρυα καθώς οι δακρυϊκοί αγωγοί τους δεν έχουν αναπτυχθεί. Συνήθως δακρύζουν μετά από 2 εβδομάδες αφότου έχουν γεννηθεί. Παρόλα αυτά τα νεογέννητα περνούν συνήθως 2 έως 3 ώρες την ημέρα κλαίγοντας. Μερικές φορές το κάνουν χωρίς λόγο, αλλά άλλες φορές προσπαθούν πραγματικά να επικοινωνήσουν μαζί μας!
Θυμούνται γεύσεις απ' όταν ήταν στην κοιλιά της μαμάς τους
Στη μήτρα, ένα μωρό περιβάλλεται από αμνιακό υγρό και καταπίνει μέρος του καθημερινά. Το υγρό αρωματίζεται από τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνει η μητέρα. Στις 21 εβδομάδες μέσα στη μήτρα το αναπτυσσόμενο μωρό μπορεί να δοκιμάσει αυτό που τρώει και πίνει η μαμά του. Έτσι, λοιπόν, θυμούνται τις γεύσεις και στις περισσότετες περιπτώσεις προτιμούν αυτό που έτρωγε η μητέρα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μπορεί να έχουν...στήθος
Τα νεογέννητα μωρά (αγόρια και κορίτσια) μπορεί να έχουν πρησμένα, μεγεθυμένα στήθη ή και εξογκώματα γύρω από την περιοχή του θώρακα. Τις περισσότερες φορές, είναι εξαιτίας της έκθεσής τους σε ορμόνες στη μήτρα. Οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν το πρήξιμο του στήθους της μητέρας μπορούν να κάνουν το ίδιο με τα στήθη του μωρού.
Μπορούν να κοιμούνται με ανοιχτά μάτια
Είναι πιο συνηθισμένο απ' ότι πιστεύουμε. Τα μωρά έχουν μεγαλύτερο ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών από ότι οι ενήλικες. Αυτό, σε συνδυασμό με το νευρικό σύστημα που αναπτύσσεται ακόμα, μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των ματιών τους ενώ κοιμούνται.
Πηγή: brightside.me