Τι χρειαζόμαστε
- 1 3/4 του φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλυτζανιού ζάχαρη γκρανουλέ
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας βουτυρο λιωμένο
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τι κάνουμε
Βήμα 1ο
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σ’ ένα αλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια. Κατόπιν, ρίχνουμε το υγρό στο στέρεο μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2ο
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι απ’ το μείγμα μας. Μετά από 3 λεπτά ή μόλις δούμε φουσκάλες γύρω απ’ τη βάφλα τη γυρίζουμε να ψηθεί κι απ’ την άλλη μεριά για 2 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 3ο
Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές, με λίγο βούτυρο και αρκετό μέλι ή με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!