Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
1 ολόκληρο κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε 8-10 κομμάτια)
2/3 κουταλιές της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1/3 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
Λίγο τζίντζερ τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας λευκό πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζουμε στο multi το θυμάρι και το βασιλικό για να μικρύνουν σε μέγεθος και, στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σ΄ένα μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2ο
Σ΄ένα διαφορετικό σκεύος προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα βουτάμε σ΄αυτό τα διάφορα μέρη απ΄το κοτόπουλο (φτερούγες, μπούτια) και αφήνουμε να περάσουν γύρω στα 30 λεπτά.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, βουτάμε το κοτόπουλο στο μπολ με το αλεύρι και τα μπαχαρικά, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια απ΄το κοτόπουλο.
Βήμα 4ο
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βήμα 5ο
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανό και να κάνει κρούστα. Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει. Σερβίρουμε με μπάρμπεκιου σος.
Πηγή: dinnerthendessert.com